Румен Петков иска информация, свързана със сигурността на енергийните системи

  • 13 юни 2016 15:40

  • 3317
  • 3
Румен Петков иска информация, свързана със сигурността на енергийните системи
© Булфото

Заместник-председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в ще настоява за получи от министъра на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по информация, свързана със сигурността на енергийните системи и защитата на обществения интерес. Това той съобщи днес на пресконференция в Плевен.

Петков пита дали е започнала процедура по пряко договаряне за рехабилитация на парна турбина в ТЕЦ "Марица Изток 2", както и дали е поет ангажимент пред "Тошиба" да се включи в проекта "във възможно най-кратък срок". Вторият въпрос засяга пряко икономиката на Плевен - конкретно "Вапцаров Холдинг", посочи Петков. Той пита дали е започнала процедура с "Тошиба" за рехабилитация в ПАВЕЦ "Чаира", какъв е размерът на финансиране, ще се търси ли то от Европейската банка за възстановяване и развитие. По думите му е важно обществото да знае какъв ще бъде евентуалният процент съфинансиране от държавния бюджет и дали се прави опит да се заобиколи организиране на обществени поръчки, ще се гарантира ли общественият интерес, като се ориентира България към определен чуждестранен изпълнител.

Петков коментира и подготовката за президентските избори в лявото политическо пространство. По думите му засега срещата с БСП у него е оставила по-скоро песимистични настроения, защото новото ръководство на социалистическата партия се е оказало не напълно готово за диалог по темата. Според заместник-председателя на АБВ "все още има няколко предпоставки, които могат да доведат до печеливша кампания в лявото и лявоцентристкото пространство за поста на държавния глава". Той е убеден, че една от тях е "много тежкият провал на ГЕРБ с Росен Плевнелиев", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3317 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
22

2016.06.14 | 18:16

3
Ти и измислената ти партия сте заплаха за Бьлгария.Ти и твоята партия не заслужавате доверие.На кого се перчите ? На умрелите коне.....
електорат

2016.06.14 | 16:59

2
Да попита г=жа Нинова.Нали и двамата са на служба при Путин...

2016.06.14 | 16:59

1
Маргинал! И пикльо.

Добави коментар

Водещи новини