Илияна Йотова: Кабинетът и НС няма да успеят да завършат мандата си

  • 10 юни 2016 19:17

  • 5404
  • 11
Илияна Йотова: Кабинетът и НС няма да успеят да завършат мандата си
© Булфото (архив)

Според евродепутата Илияна Йотова правителството и Народното събрание няма да успеят да завършат мандата си и ще има предсрочни избори, независимо дали веднага след президентския вот или в началото на следващата година.

Това тя заяви на пресконференция в Пазарджик, цитирана от БТА. По думите й мандатът на сегашното мнозинство е изчерпан и каузата на БСП е смяна на управленския модел в България. БСП има нова програма и ново виждане за това накъде трябва да върви България, допълни тя. В момента в Народното събрание има т. нар. плаващи мнозинства, които са като плаващи пясъци, каза Йотова. Според нея Борисов е принуден за всяко свое решение и действие да търси различни комбинации от политически партии и дори от отделни народни представители. Така държава не може да се гради, особено в ситуация, когато България е изправена пред доста сериозни вътрешни и международни проблеми, заяви евродепутатът.

По повод на ситуацията в страната Илияна Йотова заяви, че министър Румяна Бъчварова трябва незабавно да подаде оставка. Преди седмица вътрешният министър призна, че не може да се справи с битовата престъпност, а след случилото се в "Слънчев бряг" се прибавя и невъзможността да се справи с организираната престъпност, каза Йотова. По думите й "в началото на туристическия сезон това е невероятен шамар за България". Аз зная как европейските медии предадоха тази случка и зная колко туристи, които искат да дойдат в България, се замислят дали да го направят, каза евродепутатът. Това събитие усложнява много и нашата работа като евродепутати, защото положихме всевъзможни усилия да спрем мониторинга над България за борбата с корупцията и организираната престъпност, отбеляза Йотова.

Пред журналистите тя коментира и среща на Кристалина Георгиева и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и разговори за търсене на подкрепа за издигане на кандидатурата на Георгиева за генерален секретар на ООН. "Изключително скандално е решението на г-жа Кристалина Георгиева да блокира възможността български политик да застане начело на ООН", каза Йотова. По думите й "това е предателство срещу нашата държава". Така г-жа Георгиева, ако реши наистина да се кандидатира, бламира българския министър-председател, българския президент, българското правителство и българското общество, защото те издигнаха единодушно кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, заяви евродепутатът от ПЕС.

В Пазарджик Илияна Йотова участва в съвместна пресконференция с местното ръководство на БСП. На брифинга бе обявено, че от днес Йотова, като член на Изпълнителното бюро на партията, ще отговаря за организационната дейност на структурите в Пазарджишка област.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5404 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
рублажиите НА МОСКВИЧИ МАМА ВИ ДА ЕВА ПРОСТА

2016.06.14 | 05:13

10
ТИ ПАЧАВРО ЗАЩО СИ ВЪВ ЕС А НЕ ВЪВ СИБИР НАЛИ СИ ДОЛНА комуниска НА КОГО УЯ ДЪРЖИШ ВЪВ ЕВРОПА

2016.06.12 | 22:13

5
Боклук комунистически

2016.06.14 | 05:13

9
Тая един път не е защитила България за разлика от Джамбазки
БСП са изроди

2016.06.14 | 05:13

8
На комунистическите узурпатори им текат лигите пак да управляват, дори с дърт умрял електорат. Колкото са прости, толкова са нагли и властолюбиви наследниците на обирджиите на мандри.
oooooooooo

2016.06.12 | 22:13

4
Проста, по-проста, най - ПРОСТА !

2016.06.14 | 05:12

7
И КАТО СЪБОРИТЕ ГЕРБ,КАКВО??? НОВИ ИЗБОРИ,НОВО ОПРАЗВАНЕ НА ХАЗНАТА. ...ВМЕСТО ДА СЕ ЗАКРЕПИТЕ И СТАБИЛИЗИРАТЕ.. ВИ ПАК СЕ САМОУБИВАТЕ...НА НОВИТЕ ИЗБОРИ,ЩЕ ИЗЛЕЗИТЕ ЛИ ПЪРВИ???АМИ АКО ПАК СТЕ ВТОРИ???

2016.06.12 | 22:13

3
Може да са трети или четвърти както се вижда.
ЪХННН

2016.06.12 | 22:12

1
и като остане герб на власт какво? кражбите и беззаконието ще продължът комунистите крадяли гарб два пъти повече. крадът ама поне не са комунисти.спасението--терминал 2 или гората

2016.06.12 | 22:12

2
За теб гората е по удачна.
э

2016.06.14 | 05:14

11
по-добре с герб. колкото повече се сменят правителствата толкова по-зле за народа. това ми го е казвал юрист навремето. преди много години. терминал-2. пътищата са ок. а имаме близки, които ходят през седмица в Бургас. Преди до вилата са ходили за 30 мин., а сега при бат1 Бойко ... пътищата... за 5 минути... да е жив и здрав бат, Бойко. надеждата ни е в него. да продължи да управлява ..., защото нищо добро не очакваме от комунистите...огладняха..иска им се..,а това го чуваме и от бг.турци-ние за комунист няма да гласуваме .........
Умник Гюро

2016.06.12 | 23:32

6
Червена проститутка.

Добави коментар

Водещи новини