Започна военното учение "Черно море-2016"

  • 08 юни 2016 17:15

  • 2828
  • 1
Започна военното учение "Черно море-2016"
© Булфото (архив)

Тактическото учение "Черно море-2016" на Военноморската база - ВМС, се извършва в периода от 6 до 10 юни с участието на командването и щаба на базата, командванията на Пункта за базиране Бургас и Пункта за базиране Варна, военни формирования и кораби, дислоцирани в тях. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

По време на учението ще бъдат усъвършенствани действията по прилагане на оперативните процедури на НАТО, използване на системите за управление на силите и средствата на базата и други военноморски практики, отнасящи се до планирането, извършването и анализа на тактически учения.

Целта е да се отработи пълният спектър от мисии и задачи, свързани с подготовка за участие в операция по защита на морския суверенитет на България, отработване и усъвършенстване на взаимодействието с другите сили и средства на ВМС за бойно и логистично осигуряване, както и с такива извън ВМС при изпълнение на задачи в помощ на населението.

"Черно море-2016" е заключителен етап от подготовката за предстоящото през юли военноморско учение с международно участие "Бриз 2016".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2828 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.08 | 23:41

1
почна се цирка молен руж да ня ма пак изкривени тикви като ония при плевен

Добави коментар

Водещи новини