Ненчев: Архивите на военното разузнаване са предадени на Комисията по досиетата

  • 08 юни 2016 08:21

  • 3033
  • 1
Ненчев: Архивите на военното разузнаване са предадени на Комисията по досиетата
©

От 25 г. има необходимост българската авиация и военноморските ни сили да бъдат модернизирани. Благодаря на всички народни представители, които подкрепиха законопроекта по най-категоричния начин. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. по повод решението на парламента за закупуване на нова бойна техника за армията.

Тези проекти за модернизация въздействат изключително мотивиращо на военнослужещите. Доброто въоръжение означава за тях предвидимост и сигурност, добави той.

Ненчев съобщи, че след одобрението от Народното събрание са стартирани разговори с три компании за новите изтребители. Ще се стремим в рамките на отпуснатата сума да получим максималното. За корабите ще бъде обявена обществена поръчка. По предварителни разчети разбирам, че ако те бъдат изграждани в България, цената им ще е по-ниска. Очакванията ни са в края на 2018-а или в началото на 2019 г. да бъдат готови първите самолети и първият кораб, разкри военният министър.

Той за пореден път каза, че има недостиг на кадри в армията. Трябва да правим повече за Българската армия, за личния състав. Хората имат нужда от доверието ни и мисля, че го получават. Вярвам, че скоро и този въпрос ще бъде решен, посочи Ненчев.

По думите му, Българската армия се справя със задачите си по оказване на съдействие на Гранична полиция за опазване на границите ни от бежанския натиск.

Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. съобщи още, че архивите на военното разузнаване вече са предадени на Комисията по досиетата.  Става дума за предаването на повече от 55 000 архивни единици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3033 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.11 | 11:53

1
Тоя идиот Ненчо от Кукорево предаде архивите на Българските разузнавачи на Турското Разузнаване МИТ сега ще има убийства на Български Офицери

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини