Бъчварова: Реформата в МВР ще спести най-малко 65 млн. лв.

  • 05 юни 2016 14:43

  • 10088
  • 8
Бъчварова: Реформата в МВР ще спести най-малко 65 млн. лв.
© Булфото (архив)

Сегашната полицейска реформа би спестила минимум 65 милиона лева годишно, които ще бъдат дадени за ефективна полицейска работа, ако реформата в МВР бъде приета от парламента. Това заяви вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. пред БНР.

По думите й, промените в закона за МВР ще преструктурират вътрешно системата и ще я направят по-гъвкава и окончателно ще разделят положения труд от служителите на реда на три категории. Всички предлагани мерки ще доведат до оптимизиране на разходите и ще подобрят условията на работата и на стимулите за заплащане.

Предложенията, които правим във връзка с обезщетенията, ще влязат в сила след повече от десет години, но това се прави сега, за да е ясно на хората, които ще влязат в системата на МВР каква перспектива им се дава, поясни още вътрешният министър. Финансово МВР генерира непрекъснато дефицити, а нашата амбиция е тези дефицити да започнат да намаляват през годините чрез по-добра вътрешна организация, декларира още Бъчварова.

В коментар на препоръката на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за смяна на полицейски началници в областните дирекции, които не отчитат добри резултати, Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. посочи, че в МВР има система за комплексна оценка на работата на дирекциите на годишна база и това, че има слаби показатели в тези дирекции трябва да се анализира и тогава да се даде цялостната оценка. Вътрешният министър подчерта, че няма проблем в МВР там, където областните дирекции нямат добри резултати, техните началници да бъдат сменени:

Само преди една седмица това се случи в две областни дирекции - в Добрич и Разград. Това е нормалната работа и тогава, когато толкова активно и динамично работиш, трябва да се постигат резултати. Прав е премиерът – ще видим защо тези резултати са слаби там.

Вицепремиерът отрече информацията, че нейната кандидатура е определена за вицепрезидент в кандидатската двойка на ГЕРБ за президентските избори и отказа коментар по огласеното от Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че ГЕРБ е готов с кандидатурата си за президентската надпревара.

Относно проектозакона за тероризма Бъчварова посочи, че в Европа има няколко нови закона, които са доста по-крайни. Тя изрази очакване преди началото на лятната ваканция на парламента законът да бъде приет, защото най-важно в критична ситуация е всеки да знае какви са разписаните му отговорности.

Миграционният натиск на моменти е изключително слаб, на моменти се усилва, но не е прекъсвал и е по-нисък в сравнение със същия период на миналата година, каза още вицепремиерът.

Валери Зайцев
10088 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.06.10 | 08:19

8
А нови полицай -при тия условия -дуки !Е поне ще имате 65 млн. за папкане !
YES

2016.06.10 | 08:17

7
Всичко което ще се получи като разлика ще бъде успешно насочено към бездънните ви джобове.Още от сега се знае кой по колко ще лапа на година.РЕФОМИ-нищо не правите само крадете.

2016.06.10 | 08:17

6
През 1985 държавната администрация е била 45 000 души и се е смятало за раздута сега в времето на "демокрация " имаме администрация от 120 000 души и за нея харчим годишно 2 милиарда лв .Ако искат реформа орежете тези "калинки" но няма да ги пипнете защо са все ваши синов,дъщери,любовници и т.н.
дуци

2016.06.10 | 08:16

5
бъчварова да ти пикая на реформите ялови
123

2016.06.06 | 09:57

4
ако социоложката бъчварова вика на това реформа,орязване на заплатите значи заедно с бойко трябва да си ходят.вдруги ден кото орежите заплатите на съдии прокурори ,значи сте приключили и със съдебната реформа.велики реформисти.едно трябва да знае народа.няма как прости хора да правят реформи

2016.06.06 | 09:56

3
Кво ще спестите като си вдигнете заплатите и бонусите даже няма да стигнат. В държавният сектор най бързо растат заплатите а нищи не произвеждат как става така?
ььь

2016.06.05 | 18:27

1
ами ще растат като си плащаме данъците като улави!!!!а пък мин заплата от нова година я замразяват за 3 години.олигарсите заповядаха на борисов за да богатеят за сметка на бедният народ.защото иначе щели да фалират!!!1

2016.06.05 | 22:22

2
Бъчварова Бъчварова вятър те вее на бял кон !!! Поговорка.

Добави коментар

Водещи новини