Книга за Христо Ботев ще бъде представена в Грузия

  • 25 май 2016 14:44

  • 2684
  • 0
Книга за Христо Ботев ще бъде представена в Грузия
©

Издание на грузински и на български език, посветено на 140-годишнина от героичния подвиг на великия български поет и революционер Христо Ботев и неговата чета, ще бъде представено в Грузия на 27 май в Тбилиския държавен университет, съобщиха от общинския пресцентър във Враца.

Представянето на изданието е и по повод на Деня на независимостта на Грузия, който се отбелязва на 26 май, както и на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - 24 май.

Книгата "Христо Ботев" е съвместен проект на Съюза на писателите в Грузия и Съюза на българите в Грузия. В нея са събрани емблематични стихове на Христо Ботев в превод на Иракли Абашидзе, Григол Абашидзе и Маквала Гонашвили, фотографии на поета и на места, свързани с неговия живот и дейност. В нея са включени приветствия от председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, кмета на община Враца и председател на Ботевския организационен комитет Калин Каменов, кметовете на Ботевград и Калофер, министъра на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, Михеил Гиоргадзе - министър на културата и опазването на паметниците в Грузия, посланиците на двете страни, съответно в София и в Тбилиси, кметовете на Калофер и на Ботевград, от Боян Ботйов - председател на фондацията "Христо Ботев", и други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини