МС предлага промени в Закона за професионалното образование и обучение

  • 01 юни 2016 12:12

  • 1285
  • 0
МС предлага промени в Закона за професионалното образование и обучение
© Novini.bg

Министерският съвет предлага промени в Закона за професионалното образование и обучение, съобщи пресслужбата на кабинета.

Променят се изискванията за придобиване на професионална квалификация от ученици и лица, навършили 16 години - входящо минимално образователно и квалификационно равнище, продължителност на обучението и изходящо образователно и квалификационно равнище.
Регламентират се изискванията за разработване на държавните образователни стандарти за придобиване на квалификация по професии, рамковите програми, учебните планове и учебните програми.

Заличават се професионалните училища в съответствие с изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование, заличават се центровете за квалификация на обучаващите, създадени в рамките на проект и закрити след приключване на проектните дейности, и се уреждат статутът, условията и реда за откриване, преобразуване, промени и закриване на професионалните колежи. Точно са определени целите, съдържанието и характеристиките на видовете професионална подготовка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини