Рашидов: И Холандия ще ни помага за председателството на ЕС

  • 31 май 2016 14:36

  • 1774
  • 0
Рашидов: И Холандия ще ни помага за председателството на ЕС
© Булфото

И Холандия е готова да ни предостави опита си за Председателството на Европейския съюз, съобщи днес в Брюксел министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Министър Рашидов участва в Редовното заседание на Съвета на ЕС във формат "Образование, младеж, култура и спорт", част "Култура и Аудиовизия" в Брюксел, съобщиха от министерството на културата. Той проведе кратка двустранна работна среща с г-жа Йет Бюсемакер, министър на образованието, културата и науката на Холандия. Кралство Нидерландия в момента председателства ЕС.

"Искам нашата културна програма за Българското председателство на ЕС през 2018 г. да бъде запомняща се, затова се радвам, че и страна като Холандия е готова да ни предостави най-ценното от своя опит в тази област", заяви министър Рашидов.

Днешното заседание на Съвета на ЕС по "Образование, младеж, култура и спорт", част "Култура и Аудиовизия", бе председателствано от Йет Бюсемакер, министър на образованието, културата и науката на Холандия, а Европейската комисия е представена от Комисар Гюнтер Йотингер.

В изказването си на заседанието на Съвета днес министър Рашидов засегна въпроса по какъв начин публичните политики могат най-добре да подкрепят на национално и на европейско равнище трансграничното разпространение на европейски аудиовизуални материали.

По време на Съвета министър Рашидов проведе и кратки двустранни срещи с новата румънска министърка на културата Корина Шутеу, както и с кипърския министър на образованието и културата Костас Кадис. Министър Рашидов отправи официални покани към колегите си да посетят България в удобно за тях време.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини