Рашидов заминава за Брюксел, ще участва в редовно заседание на ЕС

  • 29 май 2016 21:21

  • 3712
  • 3
Рашидов заминава за Брюксел, ще участва в редовно заседание на ЕС
©

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко заминава за Брюксел за участие в редовното заседание на Съвета на Европейския съюз във формат „Образование, младеж, култура и спорт“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на културата.

На 31 май 2016 г. министрите на културата на държавите членки ще проведат дискусия относно преработването на Директивата за аудиовизуалните медийни услуги и насърчаване на европейското аудиовизуално съдържание. Основният въпрос, който ще засегнат, е по какъв начин публичните политики могат най-добре да подкрепят на национално, както и на европейско равнище трансграничното разпространение на европейски аудиовизуални материали.

Предвижда се приемането на Заключенията на Съвета за ролята на Еуропеана за цифровия достъп, видимост и използването на европейското културно наследство.

В рамките на заседанието Европейската комисия ще поднесе и информация за хода на приемане на решение за обявяване на 2018 г. за Европейска година на културното наследство, а делегацията на Словакия ще представи програмата и приоритетите в областта на културата и аудиовизията за предстоящото Словашко председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва на 1 юли 2016 г.

По време на посещението в Брюксел министър Рашидов ще се срещне със заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева, а с художествения директор на Центъра за изкуства БОЗАР /BOZAR/ г-н Пол Дюжардeн ще договори пространствата и датата на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3712 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.05.30 | 14:21

3
Ами,да се надяваме,че това ще бъде неговата последна визита като министър на културата ;)

2016.05.30 | 10:51

2
благодарение на културния министър , ще ги залеем с евтини чалгарки
гошо

2016.05.30 | 10:51

1
Занеси им от твоите прочути по света статуи,които никой още не ги е виждал.

Добави коментар

Водещи новини