Румяна Коларова: Партиите взеха Плевнелиев под прицел заради непопулярните му ходове

  • 20 май 2016 21:18

  • 5712
  • 3
Румяна Коларова: Партиите взеха Плевнелиев под прицел заради непопулярните му ходове
©

Основната причина, поради която президентът Плевнелиев беше казал, че през юни ще обяви дали ще се кандидатира, беше очакването му, че ще има съдържателен дебат в парламента по Изборния кодекс. Но дебатът се изроди и се превърна в некоректни предположения, свързани с предизборната кампания. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ секретарят на държавния глава по връзки с гражданското общество Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Позицията на Радан Кънев също беше свързана със ситуацията в парламента. Всички партии в парламента се фокусираха върху президента, добави тя.

По думите й Плевнелиев винаги е бил готов за непопулярни ходове, винаги е бил готов да носи отговорност, затова сега моментът е удобен той да бъде взет под прицел.

Ходовете на президента много зависят от ситуацията в България. Колкото по-голяма криза има, толкова по-голяма е тежестта на държавния глава така че очаквам ролята му в българската политика да нарасне, прогнозира Коларова.

Плевнелиев никога не се е подчинявал на никакъв вид демагогия, винаги е бил този, който е готов да вземе неудобното решение. Политическата ситуация у нас няма как да отслаби неговата роля. Ситуацията у нас има нужда от силен президент и той е готов да играе тази роля, подчерта секретарят на държавния глава.

Тя заяви, че в момента, в който промените в Изборния кодекс бъдат обнародвани, президентът ще обяви дали ще сезира Конституционния съд. Той е доказал, че не прави компромиси с конституционосъобразността на законите.

Коларова каза още, че ако ходът на съдебната реформа го изисква, държавният глава ще инициира конституционна промяна, свързана с тази реформа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5712 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.01.06 | 16:44

3
ПОДМАЗВАЧКА И ПАТКА ЗАГУБЕНА

2017.01.06 | 16:44

2
долна мърша ,харчеща напразно парите на хората.
ЕКСПЕРТ

2017.01.06 | 16:44

1
ТАЗИ ГНУСЛА Е ТЪПА КАТО ШЕФА СИ ПЛЕВНЕЛИЕВ.

Добави коментар

Водещи новини