Политолог: Има доста аргументи за скорошни предсрочни избори

  • 16 май 2016 14:25

  • 4018
  • 4
Политолог: Има доста аргументи за скорошни предсрочни избори
©

ГЕРБ, патриоти и реформатори ще се срещнат утре финално в опит да се разберат как да гласуват по президентското вето върху промените в Изборния кодекс. Това съобщи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Според политолога Даниел Смилов в този парламент липсва твърдо мнозинство, което да подкрепя правителството.

Разчита се на БДЦ и независимите народни представители. Ние не знаем какви са принципите и уговорките зад тази подкрепа. Всяко гласуване се превръща в потенциална опасност за мнозинството. Пред нас предстоят две такива гласувания, които ще разкрият сериозни противоречия зад партиите, които формират това мнозинство. Едното гласуване е именно по ветото на президента за Изборния кодекс, посочи Смилов.

Според него има динамика във времето и за много от партиите в настоящия парламент колкото повече се отлагат предсрочните избори, толкова по-зле ще стават нещата.

Има доста аргументи за изтегляне на предсрочните избори по-напред, смята политологът. По думите му ще започнат да се натрупват различни проблеми, като този с евентуалното отхвърляне на антикорупционния закон, изготвен от Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Всички партии, които стоят зад правителството и най-вече ГЕРБ, биха консумирали политически негативи от продължаването на една такава ситуация, която хората виждат като слаба, нефункционална и непродуктивна за страната. С излизането на АБВ имаме обособен лявоцентристки блок, към който могат да се присъединят и други партии, което се очертава като алтернатива на управлението, посочи Даниел Смилов.

Той коментира и "номинацията" на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който обяви, че застава зад президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за следващ мандат, без това, обаче да е съгласувано с него. Това е един ход, който може да бъде окачествен като частична грешка, защото когато се пристъпва към такъв тип номинация трябва да се говори, най-малко с номинирания, заяви политическият анализатор.

Според Даниел Смилов, обаче Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното има шансове като потенциален общ кандидат на дясното, проевропейското в България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4018 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.05.18 | 23:02

4
Ех Мечти.Ако има предсрочни избори и случайно или с манипулация спечелят БСП "БКП" вече няма да има България.И останалите 2 милиона работещи ще напуснат Родината Мащеха от доведения Баща Русия.Ще потърсят друга Родина.

2016.05.18 | 23:02

3
Нито Пл. , нито Гоце имат и минимални шансове ,язък за тези пишман-политолози.

2016.05.18 | 23:02

2
Само блъфове, да ги забележат! Ако напуснат правителството, изобщо нема да влезат след това в него! Да се оринтираме към Русия, западът е гнил и смръдлив педалски клуб, знаещ само да цица от останалите бедни държави. Ей, само беди откакто сринаха държавата ни преди 26 години! Русия му е майката, а и бащата!
stojan chadziev

2016.05.16 | 21:48

1
Dr. politolog njkoj ti plasta da plestis gluposti.

Добави коментар

Водещи новини