Зеленогорски: Няма да има предсрочни парламентарни избори

  • 14 май 2016 16:16

  • 4167
  • 5
Зеленогорски: Няма да има предсрочни парламентарни избори
© Булфото (архив)

Няма да има предсрочни парламентарни избори. Имали сме достатъчно разговори и с ГЕРБ, и с премиера Бойко Борисов, и в Реформаторския блок. При гласуването на новия социален министър и на ветото ще има мнозинство с голям резерв над 120 гласа.

Това прогнозира пред медии във Враца съпредседателят на Парламентарната група на РБ и заместник-председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски, съобщиха от пресцентъра на ДБГ. Блокът трябва да е единен и да участва в изборите със самостоятелна кандидатура, каза Зеленогорски и добави, че за него ситуацията от вчера - лидер на опозиционна партия като ДСБ да издига за кандидат за държавен глава действащия президент на най-голямата управляваща партия - е абсурдна. Още повече че и самият номиниран президент определя такъв ход като интрига, допълни той.

РБ трябва да издигне самостоятелен кандидат, да търсим още политически сили, които да ни подкрепят, да отидем на балотаж и да се състезаваме с кандидата на ГЕРБ, каза още Зеленогорски, като подчерта, че още не са чули позицията на ГЕРБ, които, по думите му, може да решат да издигнат сегашния президент. РБ на този етап не е номинирал кандидат, имаме съвсем малко време да се подготвим, каза още Зеленогорски, уточнявайки, че има процедури и органи в Блока за това.

Попитан за идеята на кметовете 20% от доходите на физическите лица да остава директно в общините, съпредседателят на РБ подчерта, че това прави 2 % от плоския данък – идея, която той подкрепя, като добави, че на този етап от МФ и бюджетната комисия смятат, че е невъзможно. РБ имаме предложения за промени в законите, свързани с такава възможност за общините, допълни Зеленогорски. Той коментира и другата идея на кметовете - да се въведе нов данък на земите, подчертавайки, че в коалиционното споразумение ГЕРБ и РБ са подписали, че няма да повишават никакви данъци. Но считам, че има ресурси под формата на публично-частни партньорства, предоставяне на държавни имоти, земи и терени на общините да се разпореждат с тях, инвестиционни инициативи и други инструменти, чрез които общините да имат достъп до ресурс, каза още Зеленогорски.

Той беше във Враца, за общинското събрание на ДБГ, което избра Никола Христов за председател на общинската структура на партията. Негов заместник ще бъде Таня Петрова, а за секретар бе посочена Силвия Ценова. В ръководството остава и бившият местен лидер на ДБГ Тихомир Тодоров. Новоизбраното ръководство заяви, че ще продължи усилията на ДБГ в посока на укрепване и единство на РБ и реформаторските политики. Те бяха призовани от Зеленогорски да стягат организацията за президентските избори и да работят за единството на Блока във Враца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4167 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
бай Кольо от Згалево

2016.05.17 | 23:15

5
Туй, наш,то улавичкото момче Найденчо, много разбира от политика, брееей!
Веселяка

2016.05.15 | 10:30

4
Иска му се, защото ще гледа следващия парламент през крив макарон.
х

2016.05.15 | 10:30

3
ти пък кои беше че не мога да се сетя?а сетих се крадеца от Плевен

2016.05.15 | 10:30

2
Toq pedal 6te go dyha

2016.05.14 | 22:27

1
щом ти казваш

Добави коментар

Водещи новини