Гроздан Караджов: Необходим е сериозен ремонт на кабинета

  • 13 май 2016 09:03

  • 2055
  • 8
Гроздан Караджов: Необходим е сериозен ремонт на кабинета
© Булфото

Няма как да подкрепим кабинета „Борисов“ в непрекъснатите му ремонти. Нямаме друг начин на гласуване, освен да се въздържим, защото това не може да бъде начина, по който продължава да се "кърпи" кабинетът. Това мнение изрази пред БНР Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок, дни преди четвъртата персонална промяна в кабинета „Борисов 2“.

Караджов бе категоричен, че решение трябва да се търси в по-генерална посока: "Сериозен ремонт, ако не говорим за тотална оставка на този кабинет и сформиране на нов. Да потърси онези реформаторски политики, които си обещахме при сформирането на този кабинет и които сега само се имитират. Тогава може да се говори за някаква подкрепа".

Сериозен ремонт означава чисто нов кабинет, поясни Караджов: "Ако се сформира нов кабинет, ГЕРБ ще трябва да предложи своя „първи“ на правителството – той може да е отново Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, но кабинетът трябва да се конструира възоснова на програма, близка до изоставената от ГЕРБ".

Ако кабинетът правеше реформи и затова отпадаха министри, а не заради елементарно партийно сметкаджийство или бъдещо „инженерство“ заради президентските избори, изобщо нямаше да се занимаваме с въпроса кой ще е следващият министър. Какво ново ще се случи, ако един вицепремиер поеме социалното министерство по аналогия с Кунева и Бъчварова, които също поеха по едно министерство, попита Караджов, според когото това не може да бъде начина, по който продължава да се „кърпи“ кабинета.

Фигурата на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник е подбрана много хитро, смята още Караджов: "Нямаме друг начин на гласуване, освен да се въздържим. Неслучайно е подбрана кандидатурата на Дончев – политик с реформаторски разбирания, който при политическа воля би провел необходимите реформи. Но като метнете един човек в огъня на това популистко правителство, реформаторският му устрем и идеи ще изгорят".

Причината за напускането на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е, че се търси общ ляв кандидат, който може да не е Калфин, но на тях им е нужна опозиционна легитимация. Това е елементарно позициониране, но въпросът е излизат ли от властта, заяви още Гроздан Караджов.
Няма достатъчно желаещи за нови избори, прогнозира реформаторът, който добави, че това е така, защото на всеки е раздадено по коматче.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2055 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
България не се нуждае

2016.05.19 | 18:17

8
От малцинства и племена различни от Православният Българин.

2016.05.19 | 18:17

7
Масон-Сатанист дясната ръка на Рептила Джордж Сорос за България и Председател на забранената секта Отворено Общество

2016.05.19 | 18:17

4
абе помияр,ти не беше ли в опозиция с Рада Дълбоката? какъв кабинет ще ремонтираш? ремонтирай на Корнелия Нинова минджата и на Доган Х*я , от един отбор сте

2016.05.19 | 18:17

6
Направо да ти завиди човек на красноречието

2016.05.19 | 18:17

5
Бре, каква родна реч извади. За чудо и приказ.

2016.05.19 | 18:16

1
този грух да не е лицето на реформаторите?

2016.05.19 | 18:16

3
ануса на реформаторите е

2016.05.19 | 18:16

2
И този се е самозабравил.Банковия картел е проблема не кабинета.

Добави коментар

Водещи новини