Румяна Коларова: Дебатът за Изборния кодекс не трябва да се превръща в партийна пропаганда

  • 09 май 2016 08:21

  • 2645
  • 0
Румяна Коларова: Дебатът за Изборния кодекс не трябва да се превръща в партийна пропаганда
©

Имаме проблем с начина, по който се гарантира честността на изборите, но това не означава, че трябва да дискриминираме голяма група избиратели. Това каза в сутрешния блок на БНТ политологът и секретар на президента по връзки с гражданското общество Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски по повод ветото на държавния глава върху разпоредбите в Изборния кодекс, които уреждат гласуването на българите в чужбина.

Такава дискриминация може да има в други епохи и в други режими. България, слава Богу, е демокрация и е в Европейския съюз. Тук е немислимо каквото и да е било отстъпление, заяви Коларова.

По думите й, за българите в чужбина могат да бъдат налагани ограничения, но това трябва да бъде направено по универсално правило, а не правилата да са различни за различните държави.

Приемането на поправките в Изборния кодекс стана в доста ограничено време и при странна обстановка. С ветото президентът призовава депутатите да обсъдят отново промените, посочи Коларова.

Тя призова дебатът за Изборния кодекс да не бъде превръщан в партийна пропаганда. Нямаме нужда от това, каза секретарят на президента по връзки с гражданското общество. Обвинението, че с ветото президентът търси подкрепата на ДПС, е крайно некоректно. То не се базира на никакви факти и представлява неуместна манипулация, подчерта Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Тя посъветва партньорите в управляващата коалиция да прегледат коалиционното споразумение, за да се види дали там има записано съгласие за промяна на начина на гласуването на българите в чужбина.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини