Луис Аяла: БСП е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето

  • 07 май 2016 16:07

  • 1717
  • 2
Луис Аяла: БСП е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето
© БСП

„Аз съм тук днес, защото вярвам, че БСП е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето. Доказали сте това чрез своята история. Сигурен съм, че ще докажете това и днес, и в бъдещите години“. Това заяви генералният секретар на Социалистическия интерационал Луис Аяла в своето обръщение към 49-тия Конгрес на БСП.

Той подчерта, че Социалистическият интернационал днес е жизнена органиазция, която обединява 152 партии. „Социалистите винаги сме или отворени за диалог и за намирането на общи решения. Трябва да сме верни на нашите идеи, убеждения и ценности, защото това са основите на социалистическото движение“, категоричен бе той.

Луис Аяла подчерта, че социалистите трябва да отговорят на предизвикателсвтата и да успеят да запазим свободата, да подсилят и развиват демокрацията, да успеят да помагат на уязвимите и да изградят мир. „Трябва да останем верни на ценностите, които достигат до нас през нашата история. БСП има достойна за гордост история от 125 години, преживяла различни е исторически моменти и е отговорила на предизвикателствата на времето“, обясни той.

Според Аяла и БСП, както и социалистите по целия свят, не стои на едно място, а отговаря на промените, които изправя пред нас 21 век. „Трябва да останем верни на своята същност. Битката днес е за единство. Аз съм за прогреса и за развитето, но аз съм социалист, защото искам промяна. Социализмът е възможност за промяна“, каза още ген.-секретар на Социалистическия интернационал.

„Ние сме социалисти и като такива – винаги сме на страната на работещите и на тези, които движат света напред“, завърши Луис Аяла.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1717 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Рони

2016.05.08 | 14:16

2
БСП е силна и е готова да се изправи пред всики предизвикателства, които й предстоят. 125 години е оцелявала, ще оцелее и още няколко пъти по 125!

2016.05.08 | 13:44

1
С разпрания гъз на СерГея ли? Или на пияницата Михов?

Добави коментар

Водещи новини