Янаки Стоилов: Политиката е за можещите

  • 05 май 2016 18:31

  • 3873
  • 3
Янаки Стоилов: Политиката е за можещите
©

Моментът е критичен за БСП. Имаме поредица от изборни загуби в последните години. Партията загуби голяма част от своите привърженици. Въпреки това в последно време се наблюдава одобрение на избирателите ни. Това каза зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Подготвили сме силна политическа платформа. Прави ми впечатление, че лявата политика вече не се оспорва. Не трябва да подценяваме различните пластове, очаквания и нагласи. Не трябва да подценяваме разминаванията в идеите, тъй като сме плащали висока политическа цена. Важна е последователността“, посочи левият депутат.

По думите на Стоилов в БСП са извършени най-големите промени от 1990 г. насам.

Стоилов коментира и предложението на своя колега в БСП Кирил Добрев за мандатност на депутатите от БСП. Мотивите му са, че има членове на партията, които са депутати пожизнено. „Не трябва да броим мандатите, а да гледаме какво е направено. „Трябва да гледаме на политиката не като на виенско колело за облагодетелстване. Политикът трябва да предвижда последиците от едни или други свои решения. Затова трябва да се правят стъпки внимателно. Политиката е за можещите. Хората, които могат да вземат последователни решения“.

Янаки Стоилов отказа да прави оценка на сегашния председател на партията Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, тъй като това би означавало да даде оценка на себе си. „За тези около 2 г., в които е начело той предприе редица действия за реформа в партията. Сега е много по-ясно какво представляват структурите на БСП. Реформиране на партията ще продължи и след това.“

На въпрос дали има уговорка, ако Стоилов подкрепи ръководството на конгреса, за да бъде издигнат за кандидат-президент, той каза: „Аз не участвам в сделки. За мен е важно на преден план да са идеите“.

Този конгрес ще бъде най-прозрачният досега“, увери Стоилов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3873 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Радина

2016.05.09 | 01:37

3
И вие ли сте можещите бе,че ние това не усетихме през целия преход който не му се види края,края ще му се види когато не остане и един българин в държавата.
naco

2016.05.09 | 01:37

2
Защо тогава г-н Стоилов,вече 30 години не можем да се отлепим от ДЪНО,а Вие Сте ВСЕ ПОЛИТИК?!
stoiko

2016.05.09 | 01:37

1
Vie i mozesti,naistina mozete da kradete i dovedochte Balgaria na tozi chal,ste 4isti mosennici.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини