Калфин: Сигурността и външната политика трябва да са приоритет за бъдещия президент

  • 12 април 2016 16:28

  • 1365
  • 2
Калфин: Сигурността и външната политика трябва да са приоритет за бъдещия президент
© Булфото

На преден план през последните две години излиза темата за сигурността и външната политика, където има много преки президентски правомощия, коментира пред журналисти Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска - член на Националния и на Изпълнителния съвет на ПП АБВ, и допълни, че според него това трябва да е приоритет за бъдещия държавен глава.

Сегашният образ на държавния глава надали се вписва в това, което очакваме в бъдеще, заяви Калфин и посочи, че трябва да се търсят други характеристики. В отговор на въпрос дали би приел да бъде номиниран за президент, Калфин каза, че има други пътища, по които трябва да се мине, предаде БТА.

Попитан дали би се справил с тази задача, Калфин заяви, че не прави подобни анализи на възможностите си. На въпрос дали не прави такива анализи на Георги Първанов /президент в периода 2002-2012 г./, Калфин заяви, че Първанов е доказал, че може да се справи с такива ситуации.

Ако говорим за номинация, ако има кандидат на левицата, аз си го представям като човек, който не е тясно свързан с някоя от партиите в нея, който може да събере ентусиазма на всички. Това би било добър вариант, каза Калфин.

Притеснително е това, което чувам от "Позитано", в крайна сметка тяхно ще е решението, но ние ще използваме всички възможности, каза Калфин, като отбеляза, че сега прекият диалог с БСП е нулев и допълни, че досега е имало няколко покани и предложения за разговор от страна на Георги Първанов, които са "потънали" и са били срещнали известни подигравки от страна на ръководството на БСП.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1365 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.04.13 | 11:21

2
Приоритета на следващият президент трябва да бъде да ви изрине всички бивши комунисти текущи капиталисти така наречени пролетари политари. България не може да осъществява адекватна външна политика докато не се изчисти от вътре.
но,уви

2016.04.12 | 16:39

1
трябва само да е БЪЛГАРИН,нищо повече .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини