Атанасов: На Порожанов му се клати постът (обновена)

  • 11 април 2016 17:29

  • 2929
  • 1
Атанасов: На Порожанов му се клати постът (обновена)
©

"На Румен Порожанов му се клати постът", заяви в студиото на Би Ти Ви ген. Атанас Атансов.

Попитан откъде знае това, той отговори, че има сигурна информация, като допълни, че някои хора обичат европейските пари, но не и правилата".

Относно скандалите в ДАИ генералът е категоричен, че трябва да се направи така, че да спре корупцията.

Законопроектът на МВР беше бламиран по същество. Г-жа Бъчварова е заявила, че причините били политически”, коментира той.

Атанасов потвърди, че е гласувал с „въздържал се” и е изразил своето становище още преди заседанието на комисията. „Когато заявяваш, че искаш да правиш реформа в МВР, не може основната поанта да се свежда до това, да правим реформа като намаляваме възнагражденията и социалните придобивки на полицаите.

По този начин се демотивира целият състав на МВР, а после се чудим защо няма резултати”, обясни още Атанас Атанасов.

По темата за доброволческите отряди по границата, Атанасов коментира изказването на премиера, че тези хора помагат на държавата:

„Удивителна е способността на нашия премиер да прави изказвания, които се харесват на широката общественост. Ако някой човек, турист, е отишъл в гората за гъби, и види закононарушители, похвално е да предприеме действия, за да се задържат, да им се потърси отговорност. Само че ме притеснява изключително много това, че тук става въпрос за организирани групи, които отиват на лов за мигранти. Това е абсурдно, защото в крайна сметка по българското законодателство е наказуема принудата, а правовият ред означава на първо място, че никой не може да заграбва правомощия на институциите. И понеже Гранична полиция не си върши работата и ще награждават тези, които изпълняват нейните функции.

Няма мигрант, който да е минал през зелена граница без да си е платил на каналджиите. Вижте колко реализации има срещу каналджии, а потокът не спира. Кой носи отговорност тази практика да бъде прекратена – разбира се, че на първо място Гранична полиция”.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2929 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.12 | 08:42

1
Ако нямаше мигранти кого щяха да ловуват? Щом има незаконно преминали границата значи някой не си е свършил работата.

Добави коментар

Водещи новини