Станишев: ЕС се носи по течението

  • 08 април 2016 21:39

  • 2163
  • 4
Станишев: ЕС се носи по течението
©

Това, на което сме свидетели покрай скандала с "Панамските документи", е нещо, което се подозираше доста отдавна. Просто фактите са потресаващи като мащаб - между 1,3 и 3 трилиона долара минават през тези фирми, което е огромна част от Брутния вътрешен продукт на света. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ лидерът на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Това е моделът на неолиберализма, който се наложи от 80-те години. Този модел довежда дотам, че желязната клетка на пазарният капитализъм се отваря и се стига до т. нар. казино капитализъм, който се откъсва от пазарната икономика, добави той.

Ние се борим правилата в Европейския съюз да бъдат променени - да имаме единна данъчна база и да се затворят вратичките, които позволяват на корпорациите почти да не плащат данъци. Трябва да има и общ публичен регистър на фирмите, които плащат данъци в ЕС. Офшорните зони трябва да бъдат премахнати и да се плащат данъци, там където е дейността на фирмата, подчерта лидерът на ПЕС.

Европа е в поредица от кризи, които се захлупват една друга. Всички имаме усещането, че ЕС се носи по течението и има нужда от лидерство, каза Станишев.

По думите му, първата грижа на европейската левица трябва да бъде младежката заетост. Сред другите приоритети на ПЕС са образованието, културата и детската гаранция, обясни Станишев. Не може да допуснем в Европа да има деца, които гладуват и които нямат елементарен достъп до образование, подчерта той.

Станишев е категоричен, че трябва да бъде затегнат контролът по външните граници на ЕС.

БСП започва да изпълнява държавната си функция на опозиция. Държавата има нужда от силна опозиция, която да коригира управляващите. Познавам всички кандидати за председател на БСП. И аз, и симпатизантите на БСП очакват кандидатите да представят ясна визия за бъдещето на партията. Трябва да има битка на идеи, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2163 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Варна столицата на мафията

2016.04.11 | 14:24

4
Даже и тоя педал надуши че Народният съд версия 2.0 наближава!
Яна

2016.04.11 | 14:24

3
Щом Сер-гея е в ръководството, значи ЕС ще фалира, защото Сер-гея и Йосифовата мутракеса Моника здраво крадат и мамят, имат 70 годишен семеен и интернационален опит в кражби....
гошо

2016.04.10 | 14:42

2
Не след дълго Путин ще дойде и ще ви оправи и вас крадци и течението.Ще квичите като хазарски прасета.
ЕКСПЕРТ

2016.04.10 | 09:26

1
АКО ИМА НЕЩО ПО-АНТИХУМАННО ОТ ФАШИЗМА И КОМУНИЗМА, ТО ТОВА Е НЕОЛИБЕРАЛИЗМА. АКО ПЪРВИТЕ УНИЩОЖАВАТ 1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, НЕОЛИБЕРАЛНАТА СИСТЕМА БАВНО И МЪЧИТЕЛНО УНИЩОЖАВА 99%.

Добави коментар

Водещи новини