Младенов категоричен: Ченгета - дипломати не ни трябват, отзоваваме ги

  • 23 ноември 2011 17:57

  • 2537
  • 14
Младенов категоричен: Ченгета - дипломати не ни трябват, отзоваваме ги
©

Часове, след като стана ясно решението на Конституционния съд, с което се отменят текстове от Закона за дипломатическата служба, които засягат хората с връзки с тайните служби на бившия комунистически режим, пресцентърът на МВнР разпространи изявление на външния ни министър.

Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 потвърждава, че посланиците, чиито връзки с Държавна сигурност са били обявени от Комисията по досиетата, ще бъдат отзовани и върнати в страната.

Днешното решение на Конституционния съд по никакъв начин не променя правото и възможностите на правителството и на президента да решават кои посланици да представляват държавата ни. Оттук нататък аз няма да предложа да бъде изпратен за посланик човек с принадлежност към бившите Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, категоричен е Младенов.

Съжалявам, че този важен орган застана на пътя към изчистването на образа на България. Има сили, за които запазването на тъмните зависимости от миналото е по-важно от модернизирането на българската дипломация и шансовете за развитие на едно ново поколение дипломати, заявява Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

По думите му политическата воля на Народното събрание, на правителството и на избрания нов президент е ясно и категорично изразена и остава непроменен. България няма да бъде представлявана пред света повече от хора с принадлежност към репресивния апарат на комунистическия режим. Двадесет години след падането на Берлинската стена не можем да си позволим тази тема да хвърля сянка върху българската нация, категоричен е Младенов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2537 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
владо

2011.11.24 | 11:43

2
Решението на Конституционния съд само доказва ,че хора и структури на комунистическата ДС владеят ВСЕ ОЩЕ съдебната система и нейните върховни органи! Неслучайно агента - бракониер Гоце напълни всички институции със себеподобни остатъци от отишлата си стара КОМУН.система! Навсякъде в бившите социалистически страни направиха лустрация - единствено ние не - неслучайно и от 20 год. винаги сме били последни в Европа по повечето показатели!Ето защо беше абсолютно необходимо най-накрая да дойде нормален ,небетониран червен президент за да може нещата най-накрая да започнат да се променят! Който защитава агентите на ДС,защитавали винаги единствено тоталитарната комунистическа партия,а не интересите на държавата България показва единствено зависимостта си от същата структура или просто парализиран от комунистическия вирус мозък! Да видим къде са сега Полша, Чехия и ГДР- направили лустрацията още през 1990 год. и къде сме ние -- по - красноречив пример надали е възможно да се намери! ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!

2011.11.25 | 11:36

14
Алооо, "антикомуниста"?! А Никито Младенов какъв е, бе? Племенник на Петър Младенов! Айде отиди се образовай кой е Петър Младенов и тогава се изказвай с такива "компетентни" мнения! Аман от всезнайковци!
s

2011.11.25 | 11:36

13
парцал а я кажи за татко си - активен борец против фашизма и капитализма и виден кадър на ДС и кажи за дядо си един от основателите на ДС и кажи за чичо си петър младенов - уроде който искаше да гази народа с танкове или най-добре припомни на хората кой беше последния председател на дкмс в софийската английска гимназия! урод с урода ти мазен. ти самия си петно за света и за българия! ше гориш в най-горещия казан заедно с мама ти йехова!
компетентен

2011.11.24 | 20:54

11
Момченце, първо научи се да пишеш грамотно и да псуваш по - малко и второ остави религиите и тяхните последователи настрана.Че си крива кука -S- си личи от абревиатурата ти, но от писанието ти си личи и че си куха кука!Прав е Владо - много бивши агенти има навсякъде - ате винаги са били подлоги на БКП и са мислили сама за нея - затова е необходимо да се изчистят навсякъде, особено от Външно!
Петров

2011.11.25 | 11:36

12
Пикльо, бивш комсомолски секретар и син на човек от ДС.
аполитичен

2011.11.24 | 20:54

10
Факт е че всички знаят прекрасно ,че бивши агенти има все още навсякъде! Как ще ни приемат насериозно ,ако казваме че се променяме ,а същите стари агенти продължават да си живуркат във Външно ,а то е първата видима линия на България! Няма как да правиш нов бардак със стари курви ,нали????????Отдавна беше времевсички бивши , а и все още сегашни агенти да си ходят в забвение- приветствам позицията за смяна
zzz

2011.11.24 | 13:53

4
mladenov pede*ast,sram me e ot takiva kato nego i tezi deto ni upravlqvat sega,za razstrel ste
нормален

2011.11.24 | 20:54

9
Спешно до N0 1, 2 и 7 -необходимо ли е да псувате- така само показвате безсилие и ниска култура! Спорете , коментирайте но без псувни, иначе въобще не се включвайте ако нямате какво нормално и компетентно да кажете, аман от вас!
Мом

2011.11.24 | 20:54

8
Ами хубаво агентите вън ,ами на изборите герб имаха 27 агента,така че това си е партиина кампания ,след като прилагат двоен стандарт не са по различни,пак си е наши и ваши и алъш вериш,просто използват факта да сложат свои хора,мутренска работа,

2011.11.24 | 20:53

7
Само това ли можа да измислиш? По - точно кои мутри- щото мутрите ги има от 21 години - тия от 93 ,или от 98 ,или след 2000 или 2005......Примерно една мутра - Очите от 3 год. е в затвора - може би той реди агентите от затвора, така ли? Елементарно Мом, опитай следващия път да си по - логична - сега си просто скучна

2011.11.24 | 18:45

6
А не се ли замисли някой , че тези хора с десетилетия са създавали и контролират агентурни мрежи по цял свят! И те няма да прекратят съществуването си . Просто ще сменят работодателя ! И под красивия но остарял предлог , просто се обезглавява и последното което е останало от външното ни разузнаване !
daddy yankee (GASOLINA by Chevron)

2011.11.24 | 15:54

5
искаме GASOLINA!!!
поравоимащ наследник

2011.11.24 | 13:53

3
Инициативата е добра!Но как стои въпроса с децата и племенниците на бившите комунистически велможи?!?Всички те са политици на високи постове, дипломати , мастити бизнесмени и т. н. !?! Така ли в тази държава няма и други кадърни хора , че все те са наредени най отпред!?! И дали това е случайно?!?
s

2011.11.23 | 21:46

1
парцал

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини