Николай Младенов е разочарован от ветото на президента в защита на дипломатите - ченгета

  • 28 юли 2011 17:53

  • 1179
  • 6
Николай Младенов е разочарован от ветото на президента в защита на дипломатите - ченгета
©

Дълбоко съм разочарован от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба, заявява външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

С този акт той се опитва да спре модернизацията на българската дипломация, да ограничи развитието на младите хора и да защити зависимостите, създадени от тайните служби на бившия комунистически режим. Мотивите му копират всичко казано дотук от представители на БСП, включително и с буквално преповтаряне на цели формулировки, с което още веднъж се доказва тясната партийна обвързаност на подхода, който президентът е избрал.

През миналата година стана публично известно, че 45% от посланиците на Република България през последните 20 години са били свързани със системата на бившата Държавна сигурност. По време на мандата на президента Първанов техният брой вместо да намалява, значително се е увеличил.

Всеки може да прочете досиетата им и сам да съди за деянията на един или друг. Същевременно необяснимо би било пред нашите партньори, ако българската държава няма силите да затвори тази страница и категорично да прекъсне зависимостите от миналото. Така, както са направили останалите страни от Централна и Източна Европа.

Народното събрание с квалифицирано мнозинство потвърди волята на българските граждани за ясно и категорично прекъсване на връзката между системата на бившата Държавна сигурност и съвременната българска дипломация. Декларацията от 14 януари 2011 г. беше подкрепена от народните представители от ГЕРБ, Атака, ДПС, Синята коалиция, както и от независимите депутати. Единствено елитът на БСП застана против, а президентът Първанов отказа да се съобрази с волята на Народното събрание.

Обвинението в противоконституционност на измененията на Закона е всъщност опит на президента и кръгове от БСП да се използват Конституцията на Република България и нейният Конституционен съд за своите тясно групови цели, се казва още в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1179 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
1`788989846

2011.07.29 | 15:06

2
Тоз пуяк от кога зе да разбира от димломатическа работа?Рърво той е в достатъчна степен некомпетенпен, второ не може да се преследват хора за миналото им- без да са извършили престъпления, това е жива дискриминация.Да преследваш хора заради политическите им убеждение и принадлежност е пълна глупост, датова на бивши соц. страни им се смеят в целия свят. Той това в кое килийно училище го е учил- чрез закон да преследваш и лишаваш от работа българи, що за наглост и политическа и юридическа невежест.
12345

2011.11.24 | 11:51

6
Много си пекан, бе! А знаеш ли, че има закон за осъждане на комунизма. Съгласно този закон въпросните пичове каква дейност са извършвали? А тази дейност в чия полза е била?
патриот

2011.11.24 | 11:50

5
Този Младенов кой го направи министър на външните работи-той е само за външната врата извън министерството. Има ли държава по света-която публично да огласява дипломатите си свързани със специалните служби.Затова България е поставена в такова унизително положение-щом имаме такива министри като Младенов- направо загиваме.
Димитров

2011.09.01 | 14:33

4
Тази дискриминация,политически преследвания и огласяване на дипломатите ни свързани със специалните служби,която приложи този безмозъчен министър на външните работи-единствено може да се класифицира като ПРЕДАТЕЛСТВО към България. И всички знаем-какво го очаква този министър,ако това се случи в Русия или в Китай........
Слушал внимателно.

2011.07.29 | 15:07

3
"Бодро седесарче". Така нарече някой Н.Младенов. А дали е съобразен неговия проекто-закон с Декларацията за правата на човека - приета и инкорпорирана във всички национални законодтелства? Но...това КС ще каже.
асенов

2011.07.29 | 02:14

1
Младенов е бил комсомолски секретар в английската гимназия в София а баща му кадрови разузнавач от ДС.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини