Парламентът ще приеме правила за предлагане на кандидати за попълване на квотата на НС в СЕМ

  • 05 април 2016 20:03

  • 1422
  • 2
Парламентът ще приеме правила за предлагане на кандидати за попълване на квотата на НС в СЕМ
© Novini.bg

Парламентът ще приеме правила за предлагане на кандидати за попълване на квотата на НС в СЕМ според проектопрограмата за работата му през тази седмица.

Депутатите ще гласуват процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за членове на СЕМ от квотата на Народното събрание според седмичната проектопрограма за работата им.

В програмата е и първото четене на промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, чиито вносители са ГЕРБ и Реформаторският блок.

Предвижда се да бъдат обсъдени на второ гласуване изменения в Закона за местните данъци и такси, както и в Закона за движение по пътищата.

В първата седмица от месеца парламентарните групи имат право да включват свои предложения за проектозакони.

АБВ предлага на първо четене допълнения в Закона за ветераните от войните, а ГЕРБ - промени в Закона за държавния служител.

От "БСП лява България" внасят проект за решение за необходимостта от насърчаване на междупарламентарния диалог и сътрудничеството между Европейския съюз и Руската федерация.

ДПС предлага първо гласуване на допълнения в Закона за българските лични документи, а Реформаторският блок и Методи Андреев от ГЕРБ - първо четене на изменения в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

В проектопрограмата е и второто четене на изменения в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.
Утре от 12.00 часа е т. нар. блицконтрол.

В рамките на петъчния парламентарен контрол са разискванията по питане на Румен Гечев и Корнелия Нинова от левицата към министъра на финансите Владислав Горанов за финансовата политика на правителството. След това министри ще отговорят на други депутатски въпроси и питания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1422 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО

2016.04.06 | 11:58

1
АБЕ КЪДЕЕ ОНЯ МЪРЗЕЛИВ СМРАД ОТ ЕЛЕНИТЕ...????
xaxaxa

2016.04.06 | 11:59

2
rogat elen go e bocnal i e v bolnicata.

Добави коментар

Водещи новини