Парламентът приема окончателно промените в Закона за съдебната власт

  • 30 март 2016 07:06

  • 1047
  • 0
Парламентът приема окончателно промените в Закона за съдебната власт
©

Днес Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за съдебната власт.

В първия работен ден парламента националният омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще внесе в парламента годишен доклад за дейността на институцията през 2015 г. Гласуването на второ четене на промените в Закона за съдебната власт ще бъде първа точка в дневния ред на депутатите в четвъртък (31 март). Като точка втора за четвъртък е предвиден годишен доклад на министъра на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу Република България през 2014 г.

Депутатите ще приемат и Законопроект за ратифициране на Общото споразумение за създаване на рамка за управлението и условията на Механизма за Турция в полза на бежанците и на сертификата за принос на Република България с приложения към него график на плащанията.

Народните представители трябва да гласуват на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси и в Закона за държавния служител. Очаква се Народното събрание да приеме решение за откриване на Факултет по фармация в структурата на Медицинския университет-Плевен, по предложение на Министерски съвет.

Сред точките в седмичния дневен ред на депутатите е и представяне на Административен мониторингов доклад за 2014 г. по изпълнението на Националната стратегия на България за интегриране на ромите (2012-2020). В последния работен ден за депутатите (1 април) ще се състои и редовният парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини