Калфин: Офшорните зони са раково образувание за целия свят

  • 05 април 2016 16:43

  • 1496
  • 4
Калфин: Офшорните зони са раково образувание за целия свят
© Булфото

Офшорните зони са едно раково образувание за целия свят, заяви пред журналисти министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. По думите му, те ощетяват редовните данъкоплатци във всяка държава.

Има един трилион евро, които само Европа губи годишно от загубени данъци в офшорни зони и заради това според мен мерките трябва да бъдат абсолютно решителни - офшорните предприятия трябва да бъдат ограничавани. Някой може да се оплаче, че конкуренцията е нарушена - нито е честно към данъкоплатците, нито към обществото да има неизвестни икономически оператори, които първо да крият данъци и второ да влияят значително върху икономиката. Смятам, че тогава, когато започнат да излизат български имена у нас, трябва да бъдем безкомпромисни. Абсолютно недопустимо е да има хора, които се занимават с политика да ги видим да участват в подобни схеми, коментира Калфин.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1496 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Коки

2016.04.10 | 11:18

4
Тумора Калъфин нарече офшорните зони ( не финансовите им центрове ) раково образувание. Какво са виновни хората от тези зони, Г-н Калъфин, че са родени на остров и са успяли да го превърнат в процъфтяваща икономика, за разлика от вашите откровено тоталитарни действия и идеи напоследък?
гост

2016.04.09 | 10:27

3
АБВ е същото заболяване. Не виждаш ли какви пиявици сте се събрали.
Роди

2016.04.06 | 13:32

2
Ами раково е ,защото нормални хора може ли да ощетяват хиляди хора с манипулации и далавери да прибират милиони и милиарди,да ги съхраняват в офшорни зони по света а зад гърба си от егоизъм да оставят бедни хора вместо тези пари да останат при хората и да им се помага . Милионите стоят ,умножават се на никому ненужни при това съхранение и неползване.Извратено е.Не трябва да има такива зони изобщо,парите трябвада се върнат в държавите и да се ползват за полезни неща в името на човека.
пенсия

2016.04.06 | 08:35

1
а ти си раковото заболяване на българия.

Добави коментар

Водещи новини