ДБГ: Настояваме за общ кандидат за президент на Реформаторския блок

  • 01 април 2016 17:07

  • 1211
  • 2
ДБГ: Настояваме за общ кандидат за президент на Реформаторския блок
© Булфото (архив)

За разлика от останалите партии от Реформаторския блок в ДБГ имаме решение да изслушаме всички кандидати за президенти, които могат да излязат "на терен" и да чуем какво е желанието на хората. Идеята е този кандидат да бъде обща кандидатура на РБ.

Това каза на пресконференция в Пловдив депутатът от РБ /ДБГ/ Димитър Шишков, цитиран от БТА. За това, по думите му, в ДБГ и РБ разчитат на добрия тон и на истинските демократични изисквания при издигането на кандидатурата. Той отхвърли версията за президента Петър Стоянов, като уточни, че все още конкретни имена в коалицията не са коментирани. Кандидатурата трябва да бъде приета с консенсус от всички коалиционни партньори, каза още депутатът.

По отношение на антикорупционния закон Шишков смята, че големият страх и в кулоарите на НС е, "че не се преценява балканският дух, който цари при нас и може би затова законът няма да проработи". Според него този закон е "облечен в една строга, европейска рамка".

Според лидера на ДБГ и министър на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 този закон може да се приложи бързо и ефективно. Той не е повторение на румънския закон, отбеляза тя и като пример посочи, че за разлика от нашия там нямат "гражданска конфискация". Тя каза още, че е поканила на среща магистратите, на които лично да разясни някои от текстовете и че няма заплаха за тяхната независимост. Този закон няма да изчерпи всичко, но той е много важен, защото дава сигнал към хората, че ще има контрол и на най-висшите длъжности, коментира Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1211 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.04.03 | 16:55

2
Пръмова,ако се съберете 5 те партийки с общ кандидат за президент,може и да съберете общо 1%
н

2016.04.03 | 16:46

1
тази е по опасна и от бб

Добави коментар

Водещи новини