Кунева: Децата, отпадащи от училище, са преди всичко от малцинствата (видео)

  • 01 април 2016 10:51

  • 1827
  • 1
Кунева: Децата, отпадащи от училище, са преди всичко от малцинствата (видео)
©

Министърът на образованието Миглена Кунева коментира в кулоарите на Парламента какви мерки могат да бъдат предприети, за да се намали броят на отпадащите ученици от училищата. По думите й министерството е наясно с този въпрос.

„Това са деца, които нямайки образование, няма да могат да си намерят по-нататък и работа“, заяви Кунева и допълни, че има стратегия, която през април ще бъде представена. „Отпадащите деца са преди всичко от малцинствата, предимно ромски деца, за голяма част от тях българският език не е мейчин“, посочи тя. Според нея е много важно децата от по-ранна възраст да се приобщават към българския език.

Тя коментира и антикорупционния закон и заяви, че има още малко практическа работа в изготвянето му. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 посочи, че има готовност да го представи пред комисиите във всеки един момент. „Силен антикорупционен закон на нас ни е необходим. Ще има силно бюро, единен орган и инспекторат, които ще си вършат работата“, каза още вицепремиерът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.01 | 13:27

1
Ех, Кунке, Кунке, любов всенародна ! Очиларке моя, стръвнице ненаситна !

Добави коментар

Водещи новини