Петкова: Няма решение на арбитража в Париж за НЕК и спирането на АЕЦ „Белене” (видео)

  • 01 април 2016 11:30

  • 1662
  • 3
Петкова: Няма решение на арбитража в Париж за НЕК и спирането на АЕЦ „Белене” (видео)
©

Няма решение на арбитража в Париж, според което НЕК трябва да плати 600 млн. евро заради спирането на АЕЦ „Белене”. Това каза пред журналисти в парламента министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

По отношение на излязлата в медиите информация, че международният трибунал в Париж има решение свързано за жалба подадена от руска компания за спирането на АЕЦ „Белене” , според което НЕК е осъден да плати 600 млн. евро, Петкова заяви: „Не, няма такава информация. Всички очакваме решението на арбитража, но засега няма такава официална информация, която да е постъпила в НЕК или МЕ”, каза още тя. По думите ѝ към настоящия момент никой не може да каже, какво ще бъде решението на арбитража. „Българската страна има свои насрещен иск. Това е едно много сложно дело и много сложен арбитраж. Ние се надяваме на справедливо решение от страна на арбитража”, коментира тя.

По думите на Петкова 600 млн. евро не е реална сума. Министърът на енергетиката обясни, че до края на май и началото на юни може да има решение на арбитража в Париж. Тя посочи, че ѝ е трудно да каже какво ще бъде решението на арбитража, каза тя и уточни, че искът, който България е отправила, е на стойност 110 млн. евро.

Последвайте канала на

Калина Христова
1662 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.01 | 17:41

3
от Росатом искат си 2 милиарда долара за построения реактор (поръчан от България ) и както каза шефа им на една интервю " платете си реактора който поръчахте и ни освободете терена защото имаме други поръчки и ако искат сложете го в музей повече няма да работим по никакви проекти с България "
интересно

2016.04.01 | 17:41

2
а КОЙ ще плати тези решения на съда?

2016.04.01 | 17:41

1
Jalki smeshnici ste Putkova i sie!

Добави коментар

Водещи новини