Сергей Станишев за управляващите: Арогантни и нагли

  • 22 ноември 2011 14:50

  • 1499
  • 8
Сергей Станишев за управляващите: Арогантни и нагли
© Булфото

Правителството действа за пореден път арогантно и нагло по отношение на БДЖ, казвайки, че тази стачка ще бъде едва ли не - незаконна.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Може да има незаконна стачка, ако възможностите за диалог са изчерпани, но правителството само избяга от какъвто и да е диалог, каза той.

Причините за състоянието на БДЖ са свързани с управлението на правителството. ГЕРБ спря обслужването на падежите по кредитите на БДЖ за разлика от 2008 и 2009 г., когато железниците изплащаха 70 и 90 млн. лв., от които 35 млн. лв. лихви, каза той.

През 2008 г. беше приета стратегия за развитието на железниците. Тя беше утвърдена с постановление на Министерски съвет за развитие на железниците, което е в унисон на ЕС, каза лидерът на БСП.
Сега от 600 вагона по договор с държавата, в момента се обслужват 290 пътнически вагона. Планираното спиране на 150 влака ще доведе до намаляване и на приходите, заяви Станишев.

Според бившия премиер има два големи проблема. Първо, рязко увеличаване на безработицата - през последните две години, тя се е покачила близо два пъти и второ - очевидни проблеми в пенсионната система и нейната финансова стабилност.

Смятаме, че е необходимо от 2012 г. да има увеличаване на осигурителната вноска за фонд „Пенсии” с 1,2% пункта и увеличаване на размера на осигурителната вноска за фонд „Безработица” от 1 на 100 и 2 на 100, каза той. По думите му – в този фонд рязко не достигат средствата.

Това са наши конкретни предложения, които ще направим. Ще представим и цялостните ни виждания за второ четене за алтернативен по същество бюджет за допълнителни приходи, преразпределение и допълнителни разходи, заяви Станишев.

Нямаме илюзия за позицията на управляващата партия. Четем масово във вестниците - колко вноски се укриват и не се плащат, и бизнесът и национално представените организации, трябва да поемат конкретни ангажименти за изсветляване на икономиката и плащане на осигурителните вноски, каза Станишев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1499 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.01.13 | 21:26

8
Комунистите от дума не разбират. За тях само камшици !!!
JORDAN

2015.01.13 | 21:25

7
A TI SI EDNA PYLNA PUTKA

2011.11.23 | 06:42

6
Абе Серго, и ти разбираш от икономика и финанси, колкото и тиквата ! Как не можахте да разберете, че с увеличение на осигурителни вноски няма да напълните нито здравната каса, нито НОИ ! То не остана бизнес, те за вноските се хванали.... Как очаквате всеки да плаща осигуровки, като са непосилно бреме за всеки в момента ? С високи такси, данъци и осигуровки тласкате бизнеса към сивия сектор, а повярвайте никой не иска да е там и да трепери да не го хванат. Разберете веднъж завинаги: по-добре по малко от всички, отколкото по много от никой ! Освен това, длъжни ли сме да храним огромната армия от чиновници в НОИ и НЗОК с последните си пари ? Съкратете половината от тях и ще останат пари и за пенсии и за здравеопазване !
e

2011.11.23 | 06:41

5
---- Прикрепено писмо (ПАРТИЕН ПЛАМЪК и "Мързилка") ---- Подател: евгени славков До: GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG, press@president.bg Относно: ПАРТИЕН ПЛАМЪК и "Мързилка" Дата: Вторник, 2011, Ноември 22 20:29:35 ЕЕТ Дойде Първан затвори 4ти и 5ти реактор,"някои се споминаха,немного около 200бр." Борисов чрез Ипон опазва газификаторите а сега и Казакстан-Газ, пак и Зорка Паравнова лобира за казакстански инвестииции,Бойко ще строи "Белене" и синове на ПАРТИЯтА,като синове на бивши министри на МВР държат енергийни фирми, а станишко даже и войник не е бил.Обаче вика -СОПАТА,СОПАТА...Господин Сергей,даже те посъветваха да си родиш и дете да те вземат насериозно ?! .ДА ЖИВЕЕ ЕНЕРГИЙНАТА ПАРТИЯ,УРАА ДРУГАРИ.
loveinda

2011.11.23 | 06:41

4
Здравейте скъпи, Моето име е loveinda аз видях профила си днес и се интересува от вас и аз искам да се свържете с мен чрез частни моя имейл тук (loveindanelson@ymail.com), така че аз мога да ви дам моя снимка, за да знаят кой съм съм и не забравяйте, че разстоянието или цвят не е от значение, но любовта въпроси разпределя в живота чакане за спешни Вашия отговор. loveinda
Kati

2011.11.23 | 06:40

1
prismial se harbel na shtarbel......... Stakiva kato Vas i az shte sum nagla be bokluk skapan
петков

2011.11.23 | 06:40

3
Колкото и да псуваш, нищо няма да оправиш с това, вместо да се надигне целия народ срещу упраляващите мутри ние търпим вече 20 години "ДЕМОКРАТИЧНИ" управляващи да ни тъпчат, а такива като теб дето постояно плюете и псувате пасивно "комунисти", "фашисти" и т.н., може да си погледнеш малко в фамилията назад и ще намериш по един представител на тия дето ненавиждаш, защото от миналото човек не може да избяга. А ти ще си останеш една нищо и никаква безгласна струна, и това ще продължава докато хората са сляпи и нямат поне малко смелостта да излязат и да изразят позицията си а не тук да пишат платени глупости...
e

2011.11.23 | 06:40

2
---- Прикрепено писмо (АБВ-ПАЛИТРИ) ---- Подател: евгени славков До: press@president.bg, GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: АБВ-ПАЛИТРИ Дата: Вторник, 2011, Ноември 22 15:12:47 ЕЕТ Дядо Коледа се заканва на Дядо Мраз,Дядо Максим не познава Дядо Минко,а Първан ни Лук ял,Бойков ни ЛУК мирисал,пьк се и не познават.Някои се асоциират с "народната партия" , а горката ПАРТИЯ ГЛАВНИЦА вече почнала да заучаво по шарено-полиглотски.А Хамелеона казвали ,че бил родом от Африка,дрън ,дрън дрън. А Той просто си мълчи и хорета се радват на ХУДОЖНИЦИТЕ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини