АБВ иска да се преразгледа декларацията в подкрепа на правителството

  • 20 март 2016 12:34

  • 1980
  • 1
АБВ иска да се преразгледа декларацията в подкрепа на правителството
© Булфото

От АБВ предлагат да се преразгледа политическата декларация в подкрепа на правителството, съобщи във Велико Търново вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, предаде БТА.

Той уточни, че има нови моменти, които трябва да бъдат включени в политиките на споразумението.

"Тогава ние не говорехме за бежанци, за напрежение около границата ни, включително между Турция и Русия, както и за процесите в Европейския съюз", отбеляза Ивайло Калфин.

Той допълни, че в подобно предложение няма драма и посочи, че до края на следващата седмица всеки от партньорите, подписали споразумението, който има виждане за нови приоритети, може да ги предложи за обсъждане.

Партия АБВ подкрепя задължителното гласуване като временна мярка за намаляване на корпоративния вот, но е против въвеждането на санкции, каза Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Според него е абсурдно да се реже от социалните помощи, като форма на санкция за негласуване и няма как те да се обвързват с участието в избори. Калфин каза, че при задължителното гласуване по-скоро трябва да се мисли за стимули.
Във Велико Търново Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска участва в дебат на тема "Президентът - гарант или риск за националната сигурност".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1980 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
През данък доходи ДА

2016.03.26 | 12:17

1
"при задължителното гласуване по-скоро трябва да се мисли за стимули." Добра идея ,НО във вид като приспадане от годишния данък доходи,на някаква твърда сума.Това лесно би се администрирало с новите документи с чип например,а и по ЕГН. Стимулират се икономически активните хора. Твърдо против материално стимулиране на ръка(Узаконяване на купуване на избори).

Добави коментар

Водещи новини