Росен Петров: Националният идеал е пълният хладилник (видео)

  • 18 март 2016 10:24

  • 2824
  • 10
Росен Петров: Националният идеал е пълният хладилник (видео)
© Булфото (архив)

В момента, в който светът се люлее, ние трябва да сме по-сплотени от всякога“ – каза още в емоционалната си реч депутатът. Според него днешният национален идеал не е толкова труден за постигане, защото пред българина не стоят телените мрежи на Одрин, а за него е важно просто да живее по-добре.Следейки дискусията дотук, се сетих, че изразът българска работа в негативен оттенък се е появил още в ХI век, каза депутатът Росен Петров от Български демократичен център (БДЦ) от парламентарната трибуна след обръщението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в Народното събрание.

"Дано българска работа се превърне в позитив. Когато говорим за национално съгласие, не става ли дума за национално единство? Нима Съединението прави силата е клише?", продължи народният представител с реторичните въпроси и отговори: Не, това не е клише. Под този лозунг загиваха защитниците на Априлското въстание и участниците във войните за национално обединение (1912-1918 г.) Точно тогава българинът доказа, че е хуманист и толерантен човек. Ето защо най-голямото военно гробище на Балканите е в Тутракан, където са погребани българи, германци, турци и румънци, които през Първата световна война се биеха срещу нас.

"В момента, в който светът се люлее, ние трябва да сме по-сплотени от всякога“ – каза още в емоционалната си реч депутатът. Според него днешният национален идеал не е толкова труден за постигане, защото пред българина не стоят телените мрежи на Одрин, а за него е важно просто да живее по-добре.

"Нима здравето се дели на синьо, череножълто и бембено", продължи Петров. Поради тази причина на България е необходима национална доктрина, мотгивира се той и посочи: Националният идел днес е хладилникът да е пълен.

"Ние ще продължим да подкрепяме реформите в ред сектори", завърши изказването си парламентаристът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2824 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2016.03.18 | 20:52

10
Съединението прави силата го е казал Хан Кубрат, със пръчките на своите синове, драги ми историко.

2016.03.18 | 20:50

9
Вече 26 години ни еб..вате мамата .направихне ни на маймуни.разделихте ни на какви ли не.сега ревете за обединение. НА ГЛАДЕН И БЕДЕН НАРОД МУ Е ВСЕ ТАЯ ЗА ДЪРЖАВАТА.ЩОМ ТЯ ГО КРАДЕ И ЛЪЖЕ
123

2016.03.18 | 20:50

8
От мил'ционерски мат'рял акъл ни щъ(м)!!! Май тоя миндил псевдородолюбец го готвят за следващ управник рашките ДС-КГБ кукловоди!

2016.03.18 | 20:50

7
верно е че света се люлее , ама сега да не поискате да ви плащаме за люлката ? и не бих се учудил , нали трябва от някъде да се краде ,а е най-лесно като първо наплашиш хората

2016.03.18 | 20:49

6
Стамбуля,е тур.име.Та Стамболов е искал да приобщи България,към Турция.Но истинските българи,са искали и Капитан Петко,България да бъде с Русия.Ако са го отрепали са били родолюбци.гледай филма Капетан Петко войвода,белким ти светне.Та Стамболов е национал предател,получил това което е търсил
Някой си на 29 години

2016.03.18 | 18:50

1
Въпреки ,че такива речи са добри ,няма смисъл да се говорят ,всеки го знае това.Всеки обича да говори за миналото, кво било ,как било ,кви сме били ,колко големи и велики сме били.Обаче днес сме най голямото нищо и като държава и като народ.Най раззединената нация в света!!!Оправия няма с тия "дупетати" които имаме .Българи Бягайте!Никой не мисли за нас ,никой не му пука и така ще си остане докато не изчезнем!
Някой на 28 години

2016.03.18 | 20:43

5
Докато твоите хора бягат, тези като мен ще останат, за да променят нещата към по-добро. Приятно пътуване, някой си на 29 години и съмишлениците му! Само ще Ви помоля да не вземете да се върнете, когато някой ден моите хора успеят да подобрят нещата - ако няма да помагаш за дадена кауза, не е редно да се радваш на резултата от нея, когато той е приятен. Тук не сме чужбина - друг да си уреди нещата, а ти да отидеш наготово и да си развяваш коня на негов гръб.
123

2016.03.18 | 20:30

3
Плюнчо на 28 години, май не знаеш историята на БГ-то! На кръстопът хората и кенеф не строят, а ти държава искаш да подобряваш! Пробвай се, ама да ти кажа отсега, ти губиш време, усилия и нерви да се бъхтиш за нищо! Рашките отдавна си управляват БГ-то след като убиха Стамболов!
Адаш

2016.03.18 | 20:36

4
Да, защото е празен !

2016.03.18 | 20:29

2
От лай-лай файда нема...а вие 25г и кусур само това правите в тоя парламент....ааа и едни други, много сладки неща-забравих!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини