Михаил Миков: Най-важно за нас е прогресивното облагане

  • 12 март 2016 14:17

  • 2377
  • 16
Михаил Миков: Най-важно за нас е прогресивното облагане
© Булфото

„За нас е важно на първо място прогресивното облагане на доходите, защото неравенствата в България достигат убийствени размери. За нас е важна и ролята на държавата, която трябва да бъде засилена, включително в икономиката, както и по отношение на много функции, които днес са предадени на частния бизнес – те трябва да се върнат на държавата”. Това заяви в ефира на Bulgaria on air председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Лидерът на партията припомни, че сегашното дясно правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е отнело онези 10% отстъпка от данъка на най- бедните работещи в Европа – става въпрос за 408 лв. годишно – която предишното правителство с мандат на БСП им предостави. Миков допълни, че при кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 са били размразени и всички социални плащания, замразени от финансовия министър Дянков в правителството „Борисов 1”.

Според лидера на социалистите случващото се в България е демографска катастрофа, която няма аналог дори в страните от Източна Европа и е ясен индикатор за социално-икономическото развитие на България и за дясната политика, която ни води до тук. „Дясната политика е с особен принос в демографския проблем. Само по време на кабинета „Орешарски” се забеляза някакъв обратен тренд, а през 2015 г. достигнахме нивото на раждаемост от 1945 г., когато мъжете са били на война”, посочи Миков. По думите му тази година ситуацията е още по-зле, защото за първите два месеца за били родени 1500 деца по-малко.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно припомни, че от БСП Лява България са поставили пред президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното искането за провеждане на Консултационния съвет за национална сигурост по демографския въпрос и той е приел. „Важно е за България и всички политически партии да се очертае размерът на катастрофата и спешно да се предприемат мерки”, категоричен бе лидерът на социалистите. Той припомни, че миналата година парламентът е задължил правителството да предложи краткосрочни и средносрочни мерки, но то не е направило това.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно не скри, че все още доверието към БСП не е стигнало до фаза, в която отляво да разчитат на по-голяма подкрепа. „Очевидно има съмнение в нашата автентичност и мерките, които предлагаме и затова трябва да бъдем още по-настойчиви и упорити”, категоричен бе лидерът на левицата. Според него обаче сегашната дясна политика на правителството ще убеди хората, че алтернативата на статуквото е не нови лица, а нови политики – политики, които изразяват интересите на голямата част от българските граждани, а не на играчи, които стоят около правителството.

Миков коментира и критиките в поредния доклад на Европейската комисия за България, като заяви, че върховенството на закона е основният проблем. „Не може правителството да действа по незаконен начин, а да очаква от гражданите и другите институции законност”, добави той. По думите му не може и да раздаваш обществените поръчки и да ги спираш, заобикаляйки закона и всичко това в годината, когато отбелязваме четвърт век от приемането на съвременната българска Конституция, която прогласява три големи ценности – че България е социална, правова и демократична държава.

Според лидера на БСП няма европейска солидарност за България по отношение на охраната на границата. „България пази граница от 1 300 км, пази я добре и по признанието на „приятеля” - британския премиер Дейвид и на „брата”- председателя на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, но само че я пази за сметка на българските данъкоплатци. Това е ресурс, който МВР би трябвало да ползва и за осигуряване на служителите, а в момента той осигурява сигурността на европейските граждани”, подчерта Миков. По думите му в същото време ни се казва: „Вие не ставате за Шенген. Много добре пазите границата, но още не сте си измили краката, за да влезете в Шенген. Това е съдбата на малките. Ние си поставяме проблемите тук, а в Брюксел мълчим и се прегръщаме с братята и приятелите”, каза още председателят на БСП.

По темата с връщането на задължителната военна служба, Миков заяви, че България няма пари да организира такава. „Това, което България може да започне, е българските младежи да минават военна подготовка, а не същинска наборна служба, каквато я познаваме, която създаваше подготвени военни формирования и представляваше сериозна армия”, обясни той.

Относно предстоящия конгрес на БСП, Миков бе категоричен, че той ще бъде достатъчно продуктивен откъм политика.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2377 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
STAN4O FANELATA

2017.02.11 | 15:31

16
NE STAVA SAMO S PIENE, MIKOV, TRIABVA I AKYL!

2016.03.15 | 10:07

15
БСП е гаден тумор, съсипващ държавата, в Румъния ги разстреляха и сега са много по-добре от нас, а тук някакви старци на 60-70 години пак искат да управляват.

2016.03.15 | 10:07

14
А за българския народ най-важното е да ви изпратим на Мачу ви Пикчу и то завинаги -- заради крадливата червена мафия България е на последно място в Европа !

2016.03.15 | 10:07

12
Преди '89-а хората на БКП са се возили в скъпи автомобили, а обикновените хора са чакали по 15 години да си купят автомобил, сега БКП се пребоядиса в БСП и говори за справедливост спрямо бедните. Това е безгранична наглост.

2016.03.15 | 10:07

13
В един разговор със студенти, бай Тошо ги попитал. Вие с какво пътувате до студентски? И те отговорили, ами със 280. А той, ха,ха,ха, и аз пътувам със 280, ама S.

2016.03.15 | 10:06

11
Погледнете им самодоволните червени муцуни и ще разберете колко ги е еня за обикновения българин ! Двулични манипулатори !

2016.03.15 | 10:06

9
сега се сети та нали вие въведохте 10 те %

2016.03.15 | 10:06

10
Той не помни. Алкохолът влияе лошо на паметта.
по Митко Динев

2016.03.15 | 10:06

8
Със странности се сблъсквам всеки ден, но странност голяма туй не е ли? На маймуните гъзът им е червен, ама маймуна комунист да сте видели?
Миро

2016.03.15 | 10:06

7
Браво на форума! Не познавам друг като господин Миков, който така да консолидира отрицателна енергия. Наглостта му е безгранична.
Jesus

2016.03.15 | 10:06

6
.. а за всички останали - прогресивното ви изчезване!
Умник Гюро

2016.03.15 | 10:05

5
Наздраве, Мишка! Облаци червени май ти се привиждат... още от обяд!

Добави коментар

Водещи новини