БСП подкрепя правото на синдикално сдружаване

  • 11 март 2016 15:45

  • 1335
  • 4
БСП подкрепя правото на синдикално сдружаване
© Булфото

Представителите на БСП в Eвропейския парламент се присъединяват към инициативата на Европейската конфедерация на независимите профсъюзи за подкрепа на правото на синдикално сдружение, включително и на законодателно равнище. Това е заявил председателят на НС на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно след срещата с представители на КНСБ и КТ "Подкрепа", съобщиха от пресцентъра на партията.

Миков е посочил, че всеобща е била констатацията, че трудът е подложен на сериозен натиск от капиталовите корпорации. По думите му ограниченията на синдикалното сдружаване са част от възможностите за неговото прокарване.

БСП приветства инициативата на КНСБ за първия годишен доклад за нарушения на права, свързани с упражняване правото на труд през 2015 година.

Позициите ни със синдикатите съвпадат за директивата на ЕК за командированите работници, искаме еднакви права както за местните работници, така и за командированите, е заявила Илияна Йотова, евродепутат от БСП/ПЕС.

По думите й е постигнато съгласие и за така наречената директива за временна заетост, която "нарушава социални права и колективното договаряне".

Съвпадение има и в позициите за Стратегията за безопасност на труда. "Като социалисти и демократи, ние имаме своите резерви по отношение на последните решения на съвета и отстъпките, които бяха направени на Великобритания, заради предстоящия референдум. Считаме, че има опасност и риск от загуба на социални права, социален дъмпинг и нарушаване на трудово законодателство", е посочила Йотова. Според нея това е опасен прецедент, който може да бъде използван от всеки един европейски лидер, когато има проблеми в собствената си страна.

Евродепутатът Илияна Йотова е обещала постоянна връзка със синдикатите в България и с Европейската конфедерация, за да не се допусне подобно нарушаване на социални права.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1335 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Осата Мая

2016.03.12 | 13:59

4
Наздраве, Мише!

2016.03.12 | 10:02

3
Прав е! Без синдикати, работещите са застрашени от напълно потъпкване на техните права от страна на алчни работодатели, а и от държавата. Не може просто да се вярва, че работодателя ще уважава правата на работниците просто от добра воля. Трябва да има защита за работника и това се постига най-добре със синдикати
ЗАЩО воленуглу ИЗБЯГА ОТ КАЗАРМАТА И ДОГАН ГО ПОРИ

2016.03.12 | 09:55

2
ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО МА ЯЛОВА СКОПЕНА ПРОДАЖНА ПЕРХЕДРОЛЕНА КУРВОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО

2016.03.12 | 09:53

1
Пътник си Мишуенце , както и цялата червена баба БСП !

Добави коментар

Водещи новини