Цветанов: Ще е добре част от оградата по границата с Турция да се доизгради с европари

  • 11 март 2016 14:21

  • 1410
  • 1
Цветанов: Ще е добре част от оградата по границата с Турция да се доизгради с европари
© ГЕРБ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща с председателя на Австрийската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и председател на Делегацията в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия Отмар Карас, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

Двамата разговаряха в австрийската столица Виена, където Цветанов участва в Срещата на върха по въпросите на демокрацията в Централна и Източна Европа, организирана от Международния републикански институт. В срещата участва и българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. По време на срещата председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа запозна Отмар Карас с темпа и сроковете за изграждането на възпиращи съоръжения на южната граница на България. "Една от мерките, които българското правителство прилага за охраната на външната граница на Европейския съюз и справянето с миграционния поток, е изграждането на преградните съоръжения по границата с Турция със средства от националния бюджет на страната. Би било добре части от съоръженията да се доизградят чрез средства от европейската солидарност", подчерта Цветанов. Той заяви още, че се надяваме реадмисионните решения от последния съвет с Турция да намалят потоците от мигранти и да се превърнат в своеобразна преграда за ограничаване на трафика на нелегални мигранти.

От своя страна Отмар Карас коментира, че за преодоляването на бежанската криза са необходими общоевропейски решения. Според него, единствено затварянето на Балканския път няма да реши проблема, защото потоците ще се насочат по други пътища и България също може да бъде засегната. Карас подчерта също, че днес повече от всякога са ни необходими общоевропейска отбранителна и външна политика, защото нямаме достатъчно инструменти, с които разполагаме и ако чакаме всички 28 страни членки да решат - няма как да се случат нещата. Австрийският евродепутат даде висока оценка на усилията на България и позицията, която отстоява премиера Бойко Борисов на европейските съвети. В края на срещата председател на Делегацията в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия Отмар Карас запозна Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа с решението на Съвета на ЕС за удължаване на санкциите срещу Русия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1410 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бакъря

2016.05.18 | 17:29

1
И аз така мисля,само че за затворите,та след време,като ви дадат ключовете от килиите, да не се оплаквате в Страсбург.

Добави коментар

Водещи новини