Кунева пред Би Би Си: България подкрепя споразумението за мигрантите между ЕС и Турция

  • 09 март 2016 12:40

  • 1698
  • 12
Кунева пред Би Би Си: България подкрепя споразумението за мигрантите между ЕС и Турция
© Булфото

В интервю за Би Би Си вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 обяви, че България подкрепя споразумението с Турция за спиране на потока от мигранти към Европейския съюз.

Тя посочи, че страната ни е съгласна с квотната система на разпределение на мигрантите, създадена от ЕК. "За съжаление квотната система не работи много добре. Въпрос на желанието на бежанците е, а не зависи от нашите намерения. България се придържа към обещанията си, но как да накараме хора, които искат да отидат в Швеция и Германия, как да ги принудим да дойдат в България. В страната се говори език, който не е широко разпространен, както немския или английския, което е първата трудност, с която трябва да се справят мигрантите. Също така в икономическо отношение страни като Германия и Швеция са много по-добре развити и бежанците се надяват, че там ще имат много по-добър живот", заяви вицепремиерът.

На въпрос за оградата, която страната ни изгражда по турската граница, Кунева отговори: "Става дума за легалните и нелегалните мигранти. На фона на всички тези терористични заплахи, не ме разбирайте погрешно - не казвам, че мигрантите са терористи или нещо, което се приближава до този термин. Но трябва да бъдем бдителни, защото заедно с хората, които търсят безопасно убежище, могат да дойдат и тези, които искат да направят нещо лошо".

Кунева обясни също, че България издига оградата по границата с Турция, защото не може да си позволи да разположи в района толкова много жива сила.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 отговори и на въпрос за ускоряването на преговорите за членството на Турция в Европейския съюз, като подчерта, че Анкара е приятел на България: "На първо място, когато се говори за ускоряване на преговорите - отварянето и затварянето на глави означава, че трябва да бъдат изпълнени задълженията и също така да се придържат към политическите критерии. На второ място либерализирането на визите - мисля, че това е стъпка в правилната посока. Това много ще помогне на турското общество и в същото време ще направи Европа по-чувствителна към нуждите на Турция".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1698 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
бай иван

2016.04.11 | 09:44

12
А вие какво очаквате от МАДАМ ЙЕСТ.

2016.04.11 | 09:41

10
КУНЕВА ИЗРАЗЯВА САМО СВОЕТО МНЕНИЕ

2016.04.11 | 09:41

11
Глупак ,тая мастия изразява мнението на господарите си !Кур,ва собствено мнение -няма !

2016.04.11 | 09:41

9
Мнението на властимащите всъщност е мнение на кукловодите им и то винаги се различава от мнението на народа.....
someone

2016.04.11 | 09:40

8
ето националните предатели веднага се затичаха да кажат даже как се радваме на квотна система за бежанци, на падането на визите за турци и на 3 милярда за тях, за пореден път ще ни продадат за жълти стотинки.
бай Драгой

2016.04.11 | 09:40

7
Курва, курва ! Проститутка, гювендия и не знам какво си още.
Гост

2016.04.11 | 09:40

6
Каква правилна посока. Отпадането на визите за турците е все едно да кажеш юруш на няколко милиона турци, не врат ами шия. Няма да ни залеят сирийци ами турци, се в гъз.
Мария Диамандиева

2016.04.11 | 09:40

5
Така ли, коя си ти и кой ти е делегирал права да се изказваш от името на България?

2016.04.11 | 09:40

4
Пръмова, Кунева щом чуе за ЕС ще предаде всичко и ще защитава решенията му ,защото измъква от там хиляди евро. Това е истината . На нея никога не е и пукало за интересите на България.

2016.04.11 | 09:40

3
Гледах интервюто. Журналистът беше гаден и както повечето европейци, очевидно настроен срещу Б-ия. Прекъсваше я постоянно и задаваше неправилно, непълно формулирани въпроси, базирани в/у неясна неясна и негативна представа за страната ни. Кунева говори добре, но намирам за огромна, скъпоструваща грешка подкрепата на нашето правителство на Турция в този момент. ОГРОМНА политическа и историческа грешка, която никакви лични интереси не биха могли да оправдаят
Todor marinov

2016.03.15 | 20:00

2
Ot koga turcia ima pryatelski cuvstva kam BALGARIA DA ne bi DA sa ot 1878 god.nasam Pô dobre se pogrijete ZA nujdite n'a BALGARIA ot kolkoto n'a turcia vse pak ste balgarski ministar gospojo kuneva ! Turcia nyama pryatelski cuvstva. Ima licni interesi kam balkanite ! DA jivee BALGARIA

Добави коментар

Водещи новини