Военният министър на път да се раздели с поста си

  • 25 февруари 2016 06:51

  • 4078
  • 7
Военният министър на път да се раздели с поста си
© Булфото

Военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. ще се раздели с поста си, говори се в политическите среди, пише в. "24 часа".

Това била причината той да се дърпа да преподпише коалиционното споразумение на реформаторите с ГЕРБ. Заради Ненчев, който е и лидер на БЗНС, Реформаторският блок и ГЕРБ са изправени пред конфуза да не сключат меморандума, който обсъждат вече два месеца. Това е нещо като анекс или по-скоро освежаване на споразумението, по което се управлява държавата. Само че в него реформите ще се изредят детайлно, в подточки, и към всяка от тях ще има срок.

“Не е нужно ново подписване. То няма да промени нищо, само ще покаже разцеплението между нас”, обяснявали от лагера на Ненчев защо той отказва категорично да положи подписа си. Традиционно той винаги е бил по-близо до лагера на Радан Кънев.

На същото мнение - че не трябва да се подписва повече с ГЕРБ, са също лидерът на НПСД Корман Исмаилов и представителите на Гражданския съвет, най-вече Гроздан Караджов и зам.-шефът на парламента Иван Иванов. Фактът, че дори само една партия - ДСБ, сега няма да се включи, компрометира бъдещия документ, твърдят критиците на документа.

Дори реформатори, които са против подписването на анекса, обаче отчитат като ненормално раздвоението на Ненчев - хем да е част от правителството, хем да не подкрепя основата му, каквото представлява всъщност документът.

Независимо от разнобоя в оценките по меморандума реформаторите вече имат идеи кой от средите им може да наследи Ненчев. Споменават се поне две имена - това на проф. Даниел Вълчев от ръководството на “Движение България на гражданите” и на Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Съществувал и трети вариант - отбраната да поеме вицепремиерът Томислав Дончев - единственият вицепремиер, останал без портфейл.

При сходни обстоятелства с ресори се сдобиха Румяна Бъчварова - с вътрешните работи, и Меглена Кунева - с образованието. До този вариант обаче премиерът Бойко Борисов ще прибегне само ако реформаторите не излъчат номинации. Нещо, което е малко вероятно, направо изключено. Както винаги досега, Борисов ще остави да се разберат в блока.

Последвайте канала на

Novini.bg
4078 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.02.29 | 01:21

7
Перуката ,на село ,да оре и копае !Не става тоя дупедавец ,за военнен !
АЗ

2016.02.29 | 01:21

6
ИЗБОРИТЕ ТРОПАТ НА ВРАТАТА - СТЯГАЙ СЕ НАРОДЕ!!!!

2016.02.29 | 01:21

5
то не че е на път ами тоя олигофрен Ненчо от Кукорево направи хиляда простотии как е възможно такъв идиот да сложите за министър? недоумявам

2016.02.29 | 01:21

4
тоя тъп земеделец уволни двама Български Адмирали със стаж в армията по 30 години щото цитирам Ненчо "ми нящо не се рабираме добре"Махайте го тоя боклук веднага

2016.02.29 | 01:21

3
ОСТАВКА ЗЕМЕДЕЛЕЦО ПРОСТ

2016.02.26 | 15:24

2
Няма да ми закачате министърчето!!! То ми е уникално! И Алеко Константинов ще се озори бая, докато го опише!

2016.02.25 | 13:10

1
Да сложат жена.

Добави коментар

Водещи новини