Ген. Григоров: МВР е в клинична смърт. Армията няма място на границата ни (видео)

  • 19 февруари 2016 07:48

  • 4589
  • 6
Ген. Григоров: МВР е в клинична смърт. Армията няма място на границата ни (видео)
©

МВР е в клинична смърт. Армията е готвена да води военни действия и тя няма място на границата. Това заяви бившият директор на НС "Гранична полиция" ген. Валери Григоров в ефира на бТВ по повод охраняването на границата ни.

Той е категоричен, че е наясно как трябва да се пази границата. "През 2007 година, когато държавата ни влизаше в ЕС, НС „Гранична полиция” имаше повече от 9000 служители в своя щат, имаше учебни центърове в Пазарджик и в Берковица, които бяха резерв на директора и там винаги имаше около 400 души, които се ползваха при нужда. От 2007 до 2009 година непрекъснато се правят опити да се реформира този сектор. Армията е готвена да води военни действия и тя няма място на границата. Това показва безпомощност на МВР да изпълнява своите функции”, заяви още той.

По думите му, смяната на модела на МВР е обезпокоителен. „ Действията на министър Бачварова са по-скоро като на бизнес дама”, заяви още генерал Григоров.

Григоров допълни, че армията трябва да запази своята боеспособности и да се занимава с националната сигурност.

Според генерал Григоров усилията на гражданите да помогнат по границата не трябва да се пренебрегват. „В никакъв случай не бива да се разпилява тази енергия”, допълни той.

По думите му когато той е отговарял за гранична полиция, службата е разчитала изключително много на помощ от хората, които живеят около границата. „Давахме указания на служителите да разчитат на хората, които живеят там. Оставихме в частните домове телефони, с които могат веднага да ни информират за нещо нередно”, допълни Григоров.

„Ако гранична полиция охранява границата, няма да виждаме такива големи празни пространства, които се защитават от хора”, смята той.

Последвайте канала на

Калина Христова
4589 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
уо

2016.02.25 | 14:42

6
При този наплив на "мигранти" мястото на армията е точно на границата, за да пазят България от терористи, но фуражките не са свикнали да работят.....от 1944 г. се правят на армия и получават пари и привилегии за да бранят политици и партии, вместо да защитават България.
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2016.02.25 | 14:42

5
Че какво по добро опазване на националната сигурност от страна на армията като е на границите? Точно там е мястото на армията.Цял живот армията е била на границата,къде в историята на света в която и да е държава се пращат полицаи на границата? Дали ще са гранични войски или друго пак е подразделение на армията.Ей заради такива измислени генерали не трябва да има казарма

2016.02.20 | 15:27

4
Смешник, ще раздават телефони на местното население и ще разчитат основно на него да решава нередностите. Колко им плащаш на хората по селата да ви вършат работата? А ти за какво получаваш заплата, аналогично армията и полицията? Предлагаш местните хора със сопи да бранят България? Предате долен!
да бе

2016.02.20 | 15:27

3
Мястото на армията е точно на българската граница!!!

2016.02.20 | 00:30

2
Англичаните също използват армията си за охрана на границата.
тото

2016.02.20 | 00:30

1
Армията трябва да е на границата , а не корумпираните гранични полицаи , Откакто махнахте армията - всеки ден има мигранти из цялата страна + трафиканти - колкото искаш....... е къде са ти полицаите ?

Добави коментар

Водещи новини