Ненчев: Армията е напълно готова да се включи в охраната на българската граница

  • 18 февруари 2016 10:28

  • 1566
  • 4
Ненчев: Армията е напълно готова да се включи в охраната на българската граница
© Булфото

Армията е напълно готова да се включи в охраната на българската граница, заяви в кулоарите на парламента министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. след приемането на първо четене на промени в закона за отбраната.

Не веднъж сме казвали, че бихме могли да участваме с наши формирования, подчерта той и поясни, че армията и "Гранична полиция" ще извършват съвместни патрули занапред. Досега военните участват само с логистика. Основната причина за промените в закона е очакваният засилен миграционен натиск със затопляне на времето, поясни Ненчев.

Днес или утре най-късно военният министър и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще обсъдят с какви точно сили БА ще се включи в охраната на границата. Ще бъде изготвена обща инструкция за правомощията на военните.

В отговор на въпрос Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. коментира, че не би следвало да бъдат спрени големи обществени поръчки в отбраната, защото тя е част от националната сигурност.

Във връзка с информации в медиите и последвал внесен въпрос към министъра от соцдепутата Атанас Зафиров за спрян от ДАНС достъп до секретна информация на Росица Русева заради регистрация за проституция, Ненчев отговори, че няма такива данни, а Русева му е предоставила документ от МВР, в който се уточнява, че тя не е регистрирана.

Въпросната дама, която доскоро е била началник на дружеството "Снабдяване и търговия" в МО и бивша подчинена на министъра, водела две дела в тази връзка, по информация на самия Ненчев. Той обаче не каза срещу кого. Аз съм силно обезпокоен от това, което се случва, не знам откъде идва атаката, добави военният министър, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1566 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
военен

2016.02.24 | 20:19

4
СТИГА ЛЪЖИ!!! КОЙ ЩЕ ОТИДЕ ЗА 10ЛВ. КОМАНДИРОВАЧНИ??

2016.02.23 | 20:29

3
kurvata Nenzev trqbva v stra6ni muki da ymre i to mnogo skoro
гошо

2016.02.23 | 20:29

2
Марионетка.
пинсионер

2016.02.18 | 21:40

1
нен4ев.докато е време викаи нашите братя руснаци.само те могат да ни помагат.америка само лъжи и граби.видя се 4е америка е наи голямата терорести4на даржава.какво направи америка и нато и нато в кипар.едно нищо.турция раздели кипър на две.нашите управници ако не вземат мерки българия я 4ака същата съдба.

Добави коментар

Водещи новини