Ген. Михов: Армията трябва да се включи в охраната на границата

  • 18 февруари 2016 09:06

  • 1008
  • 1
Ген. Михов: Армията трябва да се включи в охраната на границата
©

Появяването на въоръжените сили на границата няма да предизвика сътресения в отношенията на България със съседните държави. Ние считаме, че българската армия трябва да се включи в охраната на държавната граница. Армията има нагласа и готовност. Това заяви в интервю за БНР генерал Михо Михов, председател на комисията по отбрана в Народното събрание и депутат от ПГ на АБВ.

С този акт не отпада ролята на МВР, подчерта той и добави, че тази мярка е трябвало да бъде приложена по-рано. Предстои ресорните министерства да формулират правомощията на войниците и полицаите.

„Самата криза нараства, тези милион и половина мигранти, които населиха територията на ЕС и другите два милиона, които са по недалечните на България граници с Турция и Сирия, затова ние считаме, че българската армия трябва да се включи в охраната на държавната граница, и прави чест на група народни представители, начело с г-н Валентин Радев, че внасят този законопроект“.

Ген. Михов изрази безпокойство за ресурсното осигуряване на военните, които ще бъдат изпратени на границата. „Говорим за използването на три-четири батальона, които не са в пълен комплект и ресурсно осигуряване и това очевидно с акта на Министерски съвет ще се осигури финансирането и ресурсното им осигуряване“. Включването в охраната на границата ще наложи отделяне на допълнителни средства за армията, коментира ген. Михов. Според ген. Михов, включването на армията в охраната на южната ни граница ще предотврати мигрантската вълна.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1008 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Коста

2016.02.18 | 11:04

1
Тези измислени генерали, дървени комунисти до мозъка на костите си, какво има да кажат след като са се клели във вярност на СССР?Да раздават незаслужено високите си пенсии на бедните и гладни пенсионери след това да изповядват идеите на комунизма!

Добави коментар

Водещи новини