Лиляна Павлова: Ще завършим водната реформа с отпуснатите 60 млн. лв от МОСВ (видео)

  • 10 февруари 2016 11:48

  • 2202
  • 3
Лиляна Павлова: Ще завършим водната реформа с отпуснатите 60 млн. лв от МОСВ (видео)
©

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, в присъствието на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник,  подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проект „Подпомагане регионалното инвестиционно планиране" в отрасъл ВиК, предаде репортер на Novini.bg.

Проектът се финансира по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ и е на стойност 59 194 263,78 лева. Бенефициент е Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Павлова подчерта, че тези  близо 60 млн. предоставени от МОСВ, ще подобрят качеството на услугата във ВиК сектора. "С тези средства ще бъде завършена водната реформа.  Тя се гради на три стълба - ВиК секторът да е публична собственост, държавата да направи избор с кой ВиК оператор да сключи договор и да има генерален масър план. Необходимо е 28 области в страната да изберат единен ВиК оператор. В 16 области имаме вече консолидирани дружества", подчерта Павлова.

По думите й в 8 области все още вървят преговори за избора на единен ВиК оператор, а в други 4 области не може да бъде приключен процесът на консолидация. Тези четири области са: Благоевград, Ловеч, Кюстендил, Пазарджик." С тези средства продължаваме да работим за консолидиране и подобряване на ВиК услугите", категорична е Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Министър Василева обясни, че настоящият договор е ключов, тъй като създава основата за проектите, които ще бъдат разумно планирани и финансирани.  "ВиК секторът ще бъде рентабилен и ще има устойчиво развитие", каза тя. 

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник похвали министрите Павлова и Василева, че успяват да работят в синхрон, и че водната реформа се движи с темповете, които иска държавата. "Това не е лесна реформа, подчерта Дончев и добави: особено, когато говорим за консолидация, но тя е изключително важна, тъй като всеки един гражданин на страната се докосва ежедневно до качеството и достъпността на ВиК услугата", каза той.

Последвайте канала на

Калина Христова
2202 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.02.17 | 18:23

3
минетката е напълняла след обядо-вечерята при негрото омама.
Пигиииии

2016.02.17 | 18:23

2
Дзурличката се появи.... Ооооо Пигииии
naco

2016.02.17 | 18:22

1
Г-жа Винеткова се ПОЯВИ-ВНИМАНИЕ!? Каква ли ИЗНЕНАДА ни е подготвила ТЯ,след ИНСТРУКТАЖА в САЩ?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини