БСП: Не може да има партийни битки на гръба на образованието

  • 03 февруари 2016 08:46

  • 1384
  • 4
БСП: Не може да има партийни битки на гръба на образованието
©

Липсата на желание да се влиза в диалог за образованието ни доведе до тук. Законът беше създаден така, за да се смени министърът. Тази смяна няма да доведе до нищо, тъй като той е с вързани ръце. Това каза депутатът от БСП Валери Жаблянов в ефира на БТВ.

Никой не разбра защо беше сменен министърът, отбеляза той.

„Този закон се приеме вече 5 г. Не остана преподавател в България, който да не разбра какво представлява той, въпреки това се прие силово. Липсата на елементарни ангажименти в дисциплината, хаосът с учебниците - всичко това е заложено в него. С този закон не се възпитават патриотични ценности в децата“, смята от БСП.

По думите на Жаблянов, Кунева не може да направи нещо, което не е заложено в закона. Проблемите са вследствие на закона, не на прилагането му, добави той.

Правителството е негодно, управлението също, посочи депутатът на левицата. Според него има вътрешна война в РБ, това показа отказът от подкрепа за Кунева. „РБ се разпадна още с излизането на партията на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и сега ние наблюдаваме тектоничните трудове от това. Очевидно е, че и премиерът не иска да се ангажира с проблемите в коалицията. В образованието не може да има партийни пристрастия и да се водят партийни битки на негов гръб“, посочи Жаблянов.

Антони Тренчев от РБ беше на различно мнение. "Не избягваме диалога с опозицията". Думите му бяха в отговор на критиките на Валери Жаблянов и отказът му да застане до него. 

„Ролята на АБВ е некоректна, тъй като първоначално обещаха да подкрепят кандидатурата на Кунева. Това отношение е заради бавенето на кандидатурата на Ирина Бокова. Премиерът трябва да преразгледа тяхната подкрепа. Те не подкрепят ключови точки по управленската програма, а това е недопустимо“.

„Г-жа Кунева е един от малкото хора, които е правила реформи в ЕС. Тя е достоен кандидат“, убеден е депутатът.

На въпрос дали кандидатурата й ще бъде подкрепена днес, реформаторът отговори: „Прогнози в българската политика не могат да се правят“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1384 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мохикана

2016.02.03 | 22:17

4
Партийните битки на гърба на образованието, показват само що за управници имаме и колко им пука на тях за нас!
манев

2016.02.03 | 16:34

3
Не мога да си обясня защо хора изглеждащи интелигентни вършат и говорят глупости.

2016.02.03 | 16:32

2
СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ПСЕВДООБРАЗОВАНИЕ ОПРОСТАЧИ СТРАНАТА
илюминат-ренегат

2016.02.03 | 11:13

1
Аха!За това ли ще подкрепите Кунева, ПРОДАЖНИЦИ?!?

Добави коментар

Водещи новини