Съвместната охрана на небето ни влиза в пленарна зала на второ четене

  • 03 февруари 2016 07:03

  • 1296
  • 1
Съвместната охрана на небето ни влиза в пленарна зала на второ четене
©

Днес предстои второ гласуване на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които се отваря възможност за съвместната охрана на въздушното ни пространство влизат тази седмица в пленарната зала. Те са с точка 9 в дневния ред на проект за програма на Народното събрание, която предстои да бъде гласувана на заседанието в сряда.

С промяната в Закона за отбрана се отваря възможността за съвместна охрана на въздушното пространство на България - осъществяването на задачи по охрана на въздушното ни пространство от страна на военновъздушните сили да може да се извършва съвместно със сили и средства и на НАТО. Правителството иска в закона да бъде разписано, че охраната на въздушното пространство на България се осъществява от Българската армия самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави.

Между първо и второ четене бяха направени предложения за промяна в този текст. Миналата седмица комисията по отбрана подкрепи текста на вносителите, като е направила само „редакционни поправки“ в него.

От българските ВВС държат да има ясна дефиниция на това какво е "съвместна охрана".

В програмата на заседанието на депутатите е записано още второ четене на промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност, първо четене на промени в Закона за културното наследство, първо гласуване и на измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, както и второ гласуване на промените в Закона за регионалното развитие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1296 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
илюминат-ренегат

2016.02.04 | 23:10

1
Тва ще е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО от страна на присъстващите там,ако бъде приет този законопроект!!!

Добави коментар

Водещи новини