Депутат от РБ: Ние сме коректен партньор, ще излъчим единна кандидатура за образователен министър

  • 29 януари 2016 08:52

  • 1396
  • 2
Депутат от РБ: Ние сме коректен партньор, ще излъчим единна кандидатура за образователен министър
© Булфото (архив)

Ние сме коректен партньор. Ще се придържаме към коалиционното споразумение с ГЕРБ. Това, което сме се споразумели и сме подписали като коалиция, това очакваме да стане – нито повече, нито по-малко.

Така отговори Димитър Танев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от РБ на въпрос на БНР за нов министър на образованието. При оставката на министър Христо Иванов се говореше, че РБ иска поста, но видяхте, че коректно се придържаме към документа, където поста на правосъден министър е вписан като пост в квотата на ГЕРБ. Сега също ще се придържаме към вече подписаното споразумение и ще представим от РБ единна кандидатура за образователен министър, обясни Димитър Танев.

Той напомни, че днес в 12,00 чеса има среща на РБ с премиера, след което е насрочен Изпълнителен съвет на РБ, за да успее вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева да се върне в страната и да представлява партията в легитимния орган на Блока. Ще излъчим единна номинация и ще я представим на партньорите ни, каза Димитър Танев, като добави, че системата на образованието е такава, че не може дълго да остава без ръководство. Логично е бързо да се вземе решение и ние се подготвяме за това - снощи проведохме консултации, посочи Димитър Танев.

Иахме заседание на Изпълнителния съвет на РБ вчера вечерта, на което поканихме министър Тодор Танев. Имахме възможност да го изслушаме за проблемите в министерството и в работата му. Проф. Танев получи от наша страна заслужен жест на уважение за усилията му в последната година и ние единодушно ги подкрепихме, каза Димитър Танев. Всички сме свидетели как през последните дни беше атакувана работа на проф. Танев по недостоен начин, коментира също той, като бе категоричен, че всеки министър на РБ винаги ще има подкрепа от Блока и като политика, и като цели. Кандидатурата ще бъде излъчена от всички партии, каквато е нашата практика. С изключение на ДСБ, които изразиха своята опозиционност, останалите партии ще са единни, каза още Димитър Танев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.29 | 15:52

2
И пръстови отпечатъци.

2016.01.29 | 15:51

1
единственото вярно в заглавието е че Деформаторите са партньор Буквално партньор в влеглото партньор в кенефа

Добави коментар

Водещи новини