Мария Капон: Само оставка на правителството ще даде началото на истинската промяна

Мониторинговият доклад на Европейската комисия, който отчита състоянието на правосъдната система, борбата с корупцията и организираната престъпност е обичайно критичен, както по традиция това се констатира от 10 години насам.

Това каза председателят на Единна народна партия Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, съобщиха от пресцентъра на партията. Припомняме, че първоначалната идея на скептиците в Брюксел, които се притесняваха от приема на България в Европейския съюз, бе 3-годишен период на мониторинг, заради факта, че страната ни не отговаря на критериите за членство в тази област. Управляващата върхушка неколкократно надмина срока на мрачните им прогнози. И до днес нищо не се е променило в тази сфера, както не са се променили и лицата, съставящи тази върхушка от тогава до днес. Тогава виждахме Георги Първанов на властова позиция, виждаме го и днес в управлението. Тогава виждахме Румен Петков, виждаме го и днес. Тогава виждахме Бойко Борисов, който уж напусна МВР заради Румен Петков, виждаме го и днес, заедно с него. Тогава виждахме министъра на Сергей Станишев – Миглена Кунева, виждаме я и днес, разкри Капон.

Всички опити да се преразказва доклада като мек и дипломатичен са безсмислени, защото българите отдавна не вярват и търсят правосъдието си на улицата, както се случи в Бургас, Враца, Стрелча, София и т.н. От Единна народна партия, като част от българските граждани, не четем доклада, а живеем в условията, описани в този доклад. Същото са принудени да правят очевидно и стотици чуждестранни инвеститори, обединени в най-известните търговски камари, които представляват интересите им в България, каза още Капон.

Желанието на ГЕРБ и присъдружните му организации да си измият ръцете с искане на оставка на Висшия съдебен съвет е противоконституционно, от една страна. От друга - никой в българското общество няма гаранции, че задкулисните властови центрове, които диктуват избора на представители във ВСС няма да се възпроизведат отново, но с подменени лица. Тази плитка политическа маневра е демонстрация на безсилие както пред българския народ, така и пред бизнеса и европейските ни партньори. В документа за първи път се цитират десетки дела, в които страната ни е осъдена, заради неефективно разследване, а с разследване не се занимават във ВСС. Европейската комисия има остри критики и към законодателната, и към изпълнителната власт. Затова ние искаме оставка както на това правителство, така и на това Народно събрание, които в мафиотска обвързаност демонстрират политическото лице на олигархията, която трупа икономическа мощ за сметка на всички нас. Нищо по-малко от оставка няма да даде началото на истинската промяна, категорична е Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Коментари

 1. 2016.01.28 | 18:55
  Коя е тази бе ?
 2. 2016.01.28 | 18:55
  До вчера не го ли харесваше г-жо Капон, а пък днес ... ? Или е задухал вятърът на промяната.
 3. 2016.01.28 | 18:55
  ти пък, от къде се появи, снимката е от комсомолските години.....хайде юруш на власта...........
 4. 2016.01.28 | 18:55
  Г-жо Капон, Честно да Ви кажа,не знам понастоящем от коя партия сте и кого защитавате?
 5. 2016.01.28 | 18:55
  Що не направихте тая промяна докато бяхте коалиция със БСП и ДПС . И на власт бяхте и какво променихте?
 6. 2016.01.28 | 10:55
  Грешиш,гжо Капон!Много грешиш! Вълшебната думичка е "Затвор"!Само затвор ще даде началото на истинската промяна! Като се започне от все още оцелелите от Хайдуккостовата чета, та до днешните четници.
 7. 2016.01.28 | 00:01
  Ако може Капон ли е купон ли е да не занимава с мнението си .. Да си гледа големия пърдялник и толкова видя се от нея никакъв кур бе става .. Хйде кишшш..!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет