Илияна Йотова: Управляващите целят да отвлекат вниманието от евродоклада с искането за оставка на ВС

  • 27 януари 2016 08:31

  • 1670
  • 1
Илияна Йотова: Управляващите целят да отвлекат вниманието от евродоклада с искането за оставка на ВС
© Булфото (архив)

Вчерашното изявление на управляващите е малко тичане пред вятъра. За мен то е обвързано с доклада на Европейската комисия. Този доклад още не е разпространен и ние не знаем какво точно пише вътре. Според мен, управляващата коалиция цели да отвлече вниманието от доклада с това настояване за оставка на Висшия съдебен съвет.

Това каза пред камерите на БНТ евродепутатът от БСП Илияна Йотова. Проблемът не в хората във Висшия съдебен съвет, а в начина по който той се избира. Това е доказано във времето. В България няма независимост на властите. Това също се доказа с последните действия на премиера. Няма значение, че сега ще сменим едни приближени с други. За да има независимост, трябва да се спазват законите, каза още тя. Заедно с нея гост беше и евродепутатът Емил Радев. Аз съм на мнение, че искането за оставка няма нищо общо с доклада на ЕК. Той е доста положителен. Искането за оставка на ВСС е свързано с многобройните скандали там. Те пречат на съдебната реформа, поясни Радев.

За мен този доклад не е положителен за България, но най-лошото е, че той няма да бъде последен за България, каза още Йотова. Мониторинговият механизъм няма да падне скоро. Това е грешка, която е направена още при присъединяването на България към ЕС. Трябва да се работи на всички нива в държавата за неговото отпадане, категорична беше тя. Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. се съгласи с нея. С този мониторинг се въртим в омагьосан кръг. За съжаление той няма да падне скоро и това е грешка. Този механизъм се използва като инструмент срещу нашето членство в Шенген. Това е много неправилно и трябва да се направи всичко възможно, за да бъде премахнат, поясни Радев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.28 | 11:36

1
Във България правосъдието е за кокошкарите за такива като Христо Бисеров кмета на Пазарджик и Хасково и Галиче закона не ги лови!

Добави коментар

Водещи новини