Вълчев: Няма да оправим света, но можем да преметем собствения си двор (видео)

  • 22 януари 2016 08:22

  • 1916
  • 6
Вълчев: Няма да оправим света, но можем да преметем собствения си двор (видео)
©

Никой не е поставял под съмнение подписаното преди година коалиционно споразумение. Ние настояваме да има един документ, в който задачите да бъдат разписани малко по-подробно, да има срокове за постигнати резултати. Мисля, че това е честно. Това каза в сутрешния блок на БНТ Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите" по повод преговорите между Реформаторския блок и ГЕРБ за анекс към коалиционното споразумение.

Реформаторският блок продължава да е в управлението, право на всяка отделна партия е да остане в Блока или не. В последния месец има постоянни скандали и не правим нищо градивно, а само си търсим кусурите. Избираме между това дали да напуснем управлението и да се върви към предсрочни избори или да използваме инерцията от първата година и да продължим работата по реформите. Повечето колеги избират второто, посочи Вълчев, който е член на преговорния екип на Реформаторския блок.

Проблемът е кой участва в управлението и каква тежест има в него. Трябва да се научим, че тежестта в управлението зависи от печеленето на избори, добави той.

Говоренето на висок глас не решава никой проблем. Българските граждани се умориха от това да се говорят някакви неща, а да не се случват тежки, сериозни реформи, които след години ще доведат до положителни резултати поне за децата ни. Ако сега има избори, кой идва – Крали Марко? Проблемът е в това, че ние продължаваме да сме в позицията на "три синджира роби". Проблемът е, че олигархията у нас продължава да съществува. Не е въпросът само имената на олигарсите да се сменят, а въобще да няма олигарси у нас. Проблем е и байганьовското отношение към институциите у нас, заяви Даниел Вълчев.

Той посочи, че хората в България имат много тежко усещане за несправедливост в обществото. Това усещане не идва само от съдебната система, а и от полицията, здравеопазването, образованието, отвсякъде. Ние няма да оправим света, но поне можем да опитаме да преметем собствения си двор, каза още Вълчев.

Той е категоричен, че Реформаторският блок не поставя ултиматум на ГЕРБ. Ако реформите не се случат, значи не сме се справили, заяви Вълчев. По думите му, не е проблем да има предсрочни избори тази година, но според него те не са желани дори от опозицията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1916 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.02.10 | 22:42

6
Вълчев ,ти си интелигентен човек ,що щеш при кретените от разформиратолския блок ?И в коалиция с ГРОБ ?
Мони

2018.02.10 | 22:42

4
Човек готов за министър-председател

2018.02.10 | 22:42

5
Да Кунева ,Рада ,Перуката ,Синьогорския ,всички са готови за ...предатели !
муньохахов

2016.01.30 | 08:50

3
ГУСПУДИНЕ, ТИ Н Я М А Ш ПРАВО ДА СИ В ПОЛИТИКАТА БЕ, АМА СИ ХИТЪР АДВОКАТ, ИЛИ НЕ - ПРОСТИ СА ДРУГИТЕ И ТИ МАЛКО ИЗПЪКВАШ - С НАГЛОСТТА СИ, С ЦИНИЗМА СИ, СЪС "ЗАГРИЖЕНОСТТА СИ" ЗА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ.....ЗНАЕМ ТЕ И ТЕ ПОМНИМ, ВЪЛЧООО....ПОМНИМ ТЕ И НЯМА ДА ТЕ ПУСНЕМ ДО МОН

2016.01.30 | 08:48

1
ха ха ха , за власта или добро или нищо , морал а модераторе
муньохахов

2016.01.30 | 08:49

2
КАК -ЩО ЩЕ ПРИ ТИЯ ИЛИ ПРИ ОНИЯ - БАНИЦА ИСКА ТОЙ, БАНИЦААА, САМО ДА ЛАПА...ЕТО ТОВА ЩЕ - КАТО ВСИЧКИ ТАМ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини