Цветанов: Има опити да се отклони правата линия на управленската програма

  • 21 януари 2016 08:34

  • 1732
  • 10
Цветанов: Има опити да се отклони правата линия на управленската програма
©

Не мога да коментирам смяната на Соня Найденова като представляващ Висшия съдебен съвет. Повече го намирам като опит за провокация към премиера и политическата класа, каквито наблюдаваме през последната седмица. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Така остава като усещане, иначе не мога да коментирам мотивите и всичко това, което се случва в един независим орган като ВСС. Ние от ГЕРБ имаме много ясна позиция, че ще подкрепим всички законодателни промени за съдебната власт, които ще бъдат изготвени от Министерството на правосъдието, добави Цветанов.

Според него твърденията, че новият представляващ ВСС Димитър Узунов, е "човек" на Бойко Борисов в Съвета и е изпратил скандалния есемес до премиера, са спекулативни. Не смятам, че темата за есемеса е най-важната за обществото. В момента се цели да се отклони правата линия на управленската програма и коалиционното споразумение, което беше подписано преди година, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Попитан дали вярва, че Яне Янев е изпратил есемеса на Борисов, Цветанов посочи, че само може да предполага, но отново заяви, че с тази тема само се отклонява вниманието от истински важните неща за управлението на страната.

По повод исканата от работодателски организации оставка на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова бившият вътрешен министър посочи, че системата за сигурност е консервативна система и всяка една смяна по върховете в нея води до трусове и дава шанс на опозиционните партии да засилят критиките си към управляващите. Много е важно всички структурни реформи, които се правят, да бъдат споделяни и обсъждани. Министър Бъчварова ме увери, че има възможност до седмица да бъдат представени законодателните промени в сектора. Но трябва да имаме предвид и че МВР вече не издържа на поредните реформи, които се правят, и трябва да се направи анализ какъв ще е резултатът от реформите след 15-20 години, коментира Цветанов.

Политиците не трябва да си правят пиар от начина, по който се критикува МВР. И политиците, и КРИБ, и синдикатите, и обществото, трябва да обединим усилията си за справяне с битовата престъпност, а не да се фокусираме върху критиките. Освен битовата престъпност, вече наблюдаваме и една много тежка агресия по улиците. Това още повече изнервя общественото мнение, а се отразява и върху управлението на страната. Ето защо е нужно обединение. Обществото трябва да знае, че има правила и който ги нарушава, ще си понесе последствията, подчерта бившият вътрешен министър.

Няма политическа формация от коалицията, която да не желае продължаване на реформите, които са заложени. Въпросът е в начина, по който се правят, и дали има нужната парламентарна подкрепа. Искаме да дадем приоритет на нещата, които са важни и основополагащи, за да можем да продължим напред. Когато влизаш в политиката, трябва да търсиш политически конструктивизъм и политически компромис. Трябва да създадем условия за по-малко напрежение, повече работа. Към това се стремят и хората, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му, хипотетично е възможно да има предсрочни парламентарни избори тази година, но ако се погледне реално на политическата ситуация, това едва ли ще се случи.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза още, че ГЕРБ има готовност да излъчи свой кандидат за президентските избори, който да покрие очакванията и профила за президент на всички български граждани. Той обаче отказа да разкрие дали това ще е настоящият държавен глава Росен Плевнелиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1732 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2016.01.22 | 12:36

10
Цвъцко ,доста се праволинейни в .......краденето !
Аман от нагли престъпници на власт

2016.01.22 | 12:36

9
Не ги ли е срам Борисов и другите над 70% от населението нямаме пари да оцелееМ НАд два милиона важни преродени да охраняват целия обитаем свят от тази територия са прогонени немили недраги.. Преродени за човешки майки не могат да с е задомят и да родят деца а те само мръсни крадливи милиарди от Оперативни прогрмаи присвояват нагло вече няколко години подред..

2016.01.22 | 12:36

8
То Герб имат ли програма? Единствената която я следват е да крадат кинти от държавата от както са на власт нищо хубаво не се е случили само се вдигат цените. По цял ден слушаме кой е убит изнасилен или ограбен това ли им е програмата?
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.01.22 | 12:35

7
Цецо, то ще ти се върне. Ако не на теб, на децата ти.
Бастаааа

2016.01.21 | 14:49

6
Цвък е Велик........Ала балист,щом "преметна" "справедливия", "некорумпиран" и "независим" съд ! Фала... на таквиз ........ударници !
Кочо

2016.01.21 | 14:43

4
Дай Боже,всеки му такава "радост"!
То пък една програма

2016.01.21 | 14:44

5
Само седемдесет милиарда живи евра сакат да ограбят от Българския народ през този на снимката ..в съучастието на и следва список со над 90 000 издържани с ограбвани пари от народа Бюрократи и подставени псевдополитици

2016.01.21 | 14:41

3
Не мисля, че съм престъпник, да давам пръстови отпечатъци.
FM

2016.01.21 | 14:41

2
Истината е, че има опити да се отклоним от "правата Вяра". Не му вярвайте, той е мюсюлманин.

2016.01.21 | 14:41

1
Цвъки,нали си спомняш партийните повели на Партията ви Майка на теб и Агент Буда:всяка крива,успоредна на партийната линия е права!Надявам се скоро,такива като теб, шефа ти,Агент Буда,Агент Гоце,Агент Сава,Пеевски и цяла плеяда престъпници да получите възмездие за бедите,които докарахте на България.

Добави коментар

Водещи новини