Янаки Стоилов: Отчетът на Плевнелиев и Попова приличаше на старт на предизборен дебат в ГЕРБ

  • 21 януари 2016 12:53

  • 2034
  • 3
Янаки Стоилов: Отчетът на Плевнелиев и Попова приличаше на старт на предизборен дебат в ГЕРБ
© Булфото

Отчетът на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на приличаше повече на стартиране на вътрешнопартиен предизборен дебат, тъй като това е президентската двойка на ГЕРБ. Това коментира заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов по повод на пресконференцията на Плевнелиев и Попова за четвъртата година от встъпването им в длъжност.

В редица от оценките на президента и вицепрезидента имаше не просто различия, а противоположни позиции, отбеляза Стоилов. Затова смятам, че българското общество в момента се нуждае преди всичко да се предложи програма на национално развитие, конструкция на целия икономически, социален и политически модел, на основата на конституцията, на дълбоките проблеми на обществото и очакванията на българските граждани, добави той. По думите му целият свят, Европа и Балканите са в драматична нестабилност, която може да доведе до опасно за България развитие.

Не се говори за тези години на управлението на президента с какво се е променил животът на българските граждани, дали те се чувстват по-добре и какви са причините за споменатата от него криза на доверието към българските институции, отбеляза още Янаки Стоилов. Според него това са сериозни въпроси, които бележат финала на този президентски мандат.

Стоилов посочи, че държавният глава е пропуснал да спомене социалната и моралната криза. Заедно с това той предупредил за опасностите от ЕС на две скорости. В това отношение са необходими много по-енергични и последователни действия от българските институции, коментира заместник-председателят на БСП. В своето изявление вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на правилно обърна внимание на кризата на социалната и правовата държава, за необходимостта от социална сигурност и сплотеност, които да осигурят стабилността на българското общество, посочи още Стоилов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2034 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Белчо

2016.02.14 | 21:27

3
Я,Сивушка се е събудила? Бря,бря,бря ! Каква ли нова каша ще забърка ? Тя,тя,тя !
Джани

2016.02.14 | 21:27

2
Плевнелиев е от калибъра на Борисов, те отчети не дават, не са длъжни на никого и им е под нивото!

2016.02.14 | 21:26

1
Президентът ни си гледа собствената изгода, не му пука за народа

Добави коментар

Водещи новини