Бъчварова: Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата (видео)

  • 15 януари 2016 14:08

  • 2336
  • 15
Бъчварова: Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата (видео)
© Булфото

Моята оценка е, че в рамките на своите възможности МВР, особено в последните месеци, работи изключително мотивирано и резултатите са дори неочаквани и за нас. Това заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Тя подчерта, че МВР работи в много трудни условия и призова министерството да бъде подкрепено в усилията му. Непрекъснато съм в течение на хода на разследванията, надявам се много скоро да разберете, че колегите работят, каза още тя.

Бъчварова определи като спекулации твърденията, че МВР има раздут щат. 22 700 е реалният брой на българските полицаи, което не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места, каза тя. Останалите служители са заети в пожарната, в гранична полиция, в администрацията, посочи министърът. Не искам МВР да се представя като един хрантутник на държавата, който взема пари и се облагодетелства, коментира Бъчварова. Тя заяви, че в последните месеци се опитва да реорганизира дейността така, че всички свободни сили да се насочат към полицейската дейност и охраната на обществения ред.

Бъчварова заяви, че главният секретар на МВР "върши доста добра работа". Той е много добър професионалист и свестен човек, допълни тя.

По отношение на намеренията на БСП да внесе вот на недоверие към правителството вицепремиерът заяви, че всяка опозиция има правото да внася такъв, а мнозинството ще реши дали той е основателен. Не бягам от нито една критика или съвет, когато са добронамерени и обосновани, отбеляза Бъчварова. По думите й всяка една реплика към работата на МВР се проверява, но когато се използва невярна и преднамерена информация, според нея става въпрос за кампания. Атаките към МВР на практика изпращат послание към гражданите, че не са защитени и могат да се саморазправят, заяви министърът. Внушението, че МВР не работи е послание към престъпниците, към терористите, допълни тя.

По отношение на декларацията на бизнеса Бъчварова заяви, че досега няма сигнал или декларация по повод на неразследване на случай на финансово престъпление, злоупотреба с ДДС или нелоялна конкуренция.

Винаги съм била човек с изключително уважение към медиите, но не мога да приема това, което се случва в момента - да се смесва информацията с коментара, да се представят неверни факти, неверни обвинения и квалификации, коментира Бъчварова. Разчитам на вашите обективни разследвания, а не на клеветнически кампании, обърна се тя към медиите.

По отношение на даренията за МВР Бъчварова обясни, че е разпоредила подготовка на заповед, според която всяко дарение ще минава през съвет и ще бъде одобрявано от министъра. Ако има грам съмнение за преднамереност, ще бъде спирано, уточни тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2336 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.19 | 16:57

15
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2016.01.19 | 16:57

14
Бъчва рова ,а досега даренията къде и кой ги е проверявал ? По съвест -в джобчето ли ?

2016.01.19 | 16:57

13
VSITCHKO PROPILYAHME- NYAMA LI IZHOD OT PROPASTA

2016.01.19 | 16:57

12
А ,защо и казват пропаст ! Паднеш ли ,спасение няма !

2016.01.19 | 16:56

11
А как се издържа МВР г-жо Тъпунгер веднъж от данъкоплатеца и втори път пак от данъкоплатеца под формата на рушвети на пътя!

2016.01.19 | 16:56

10
МВР да бъде подкрепено в усилията Му ? а какви са усилията Му ?пенсиониране на 45+ 30 заплати ? 6 месеца платен отпуск ? порциони за по 1000 лв на месец и заплата 3000 лв ? а в свободното време да изпълняват по някоя и друга поръчка на ;бизнеса; , като проблеми с конкуренцията или справяне с недоволни работници , е , няма да подкрепя ТЕЗИ усилия

2016.01.19 | 16:56

9
защо имаме най-много полицаи на глава от населението, а убиват хора посред бял ден... корумпета долни и алчни
ss

2016.01.19 | 16:55

8
Една 7 млн България не могат да опазят,кво да говорим ако бяха в Китай или Индия.Бенцин нямали,дрехи нямали,студено и мокро им било, няма пълно щастие за всички.Как имат време за кафенце , а нямат време за разкриване на поне 1 престъпление.Когато са на работа -да работят, и да им правят внезапни проверки по РПУ-та,да се види кой за какво получава заплата.
роб на влаЗта

2016.01.19 | 16:55

7
МВР структура на лентяй и страхливци. Примерно-един и същи крадец го хващат 20,30 пъти и всеки път от съда го пускат заради маловажност но никой от МВР не излиза пред медиите и да каже ние го хващаме ето го а този прокурор го пуска защото ги е страх от съдебната власт .Те са хрантутници ,тях пребройте и вижте какво работят ....................
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.01.19 | 16:55

6
А какво е МВР, ма мъpшo? Ако не бяха едни еничари, кой щеше да ви пази?
FM

2016.01.19 | 16:55

5
МВР не е хрантутник, МВР е паразит.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини