Бъчварова: Оградата по границата с Турция има огромен ефект, дори преди да е звършена (видео)

  • 15 януари 2016 12:01

  • 1586
  • 3
Бъчварова: Оградата по границата с Турция има огромен ефект, дори преди да е звършена (видео)
© Булфото (архив)

Преградното съоръжение по южната ни граница доказва своето качество и значение, още преди да бъде завършено.

Това заяви от трибуната на НС вицепремиерът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. по време на днешния парламентарен контрол. Тя отговори на въпрос на бившия военен министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен относно изграждане на възпрепятстващо съоръжение по границата ни с Република Турция. "В предишните години сме се съгласили, че едно от големите предизвикателства пред България е бежанския поток. Това звучи още по-реалистично за тази година. Засега не се вижда решение на проблемите, които предизвикват бежанската вълна. Моят въпрос е разделен на три части. Кои фирми ще строят оградата, колко ще струва един линеен метър и кога ще бъде завършен строежа?", попита депутатът от БСП.

"Преградното съоръжение по нашата южна граница е доказало своето качество, дори преди да бъде завършено. То оказва предпазващ ефект. Ние внимателно следим и проектираме изграждането на съоръжението. То е с дължина 162 км и попада на територията на три общини - Хасково, Ямбол и Бургас. Най-трудно е изграждането в Бургас", разкри Бъчварова.

"Може да се запознаете с всички договори на интернет страниците на общините. Има пет основни разлики между сегашното съоръжение и това, което българската армия строи през 2014 година. Сега има пълно поцинковане на всички елементи. Дебелината на сегашните елементи е фи 4, а старат дебелина е фи 1,8. Сега се изграждат пътища и подходи към оградата, което улеснява работата. В новата ограда се залагат по три ролки бодлива тел, а в старата бяха по две. В Бургас съоръжението се изгражда от три различни фирми. В Хасково строежът се осъществява от две фирми. Същото е и в Ямбол", завърши вицепремиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1586 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.01.16 | 02:33

3
В такъв случай, за напред ще е по-добре да слушате националистите? Нещастници сте до един и за вас няма да има прошка ще има бягство.
Kromi

2016.01.15 | 22:35

2
И бункери с картечници ще имат още по добър ефект
gost

2016.01.15 | 21:37

1
BRAVO BA4VAROVA,ZNA4I STROITELITE POSTROINA ZAGRAJDENIIATA-AMI PREREJI LENTI4KATA.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини