Борислав Борисов: Пенсионната и конституционна реформа са постиженията на изминалата година

  • 13 януари 2016 10:43

  • 1305
  • 1
Борислав Борисов: Пенсионната и конституционна реформа са постиженията на изминалата година
© Булфото/Архив

Приетите законодателни и конституционни промени са двете значими постижения на парламента за изминалата година, каза политикът от АБВ Борислав Борисов в парламента.

Много години тези промени бяха бавени от предишни правителства. Пенсионната система е първата реална реформа, похвали се левият депутат. Конституционните промени ще дадат следващата промяна в съдебната система. Това е перспектива за реална реформа, категоричен е той.

Има неприемлива политическа конфронтация от страна на някой лидери на политически партии. Това е неплодотворен стил на работа, който не води до нищо добро, този стил трябва да бъде променен. Нужен е разумен диалог, каза Борисов.

Главен приоритет за АБВ е преодоляването на демографската криза. Това не може да стане само ако едно министерство се бори за разрешаването й. Демографската политика е макрополитика, социалната политика е функция на икономическата политика. Нужен е икономически растеж, каза Борислав Борисов.

Имаме обнадеждаващи данни за развитието на икономиката ни, но все пак те не са достатъчни спрямо тези на ЕС. Само да се прекрати механичният износ на работна ръка е нужно да стигнем 60% от производителността на европейската икономика. Нужни са двойно по-високи темпове на икономически растеж. Сегашната структура на икономиката ни не може да реализира това, въпреки високото усвояване на европари, категоричен е Борисов.

Ние сме категорични, че най-добрата социална политика е тази, която осигурява нови работни места. Към системата на здравеопазването се подхожда несистемно и се работи разпокъсано. Внасят се крайни и непрофесионални предложения, завърши Борисов.

Последвайте канала на

1305 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.13 | 12:26

1
Лява .с.виня !Докопал се до кокала !

Добави коментар

Водещи новини